Καθοριστική η Σύνοδος της Δευτέρας, λέει ο Δ. Αβραμόπουλος

ΦΩΤΟ: REUTERS/ERIC VIDAL

ΦΩΤΟ: REUTERS/ERIC VIDAL

Καθοριστική για τους μήνες που έρχονται χαρακτήρισε τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. τη Δευτέρα ο Ευρωπαίος επίτροπος για τη Μετανάστευση Δημήτρης Αβραμόπουλος, ενώ χαιρέτισε το κοινό ανακοινωθέων των πολιτικών αρχηγών και διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνη της.

Μιλώντας σε εκδήλωση για το προσφυγικό του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής και του Ιδρύματος Αντενάουερ, ο κ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε ότι η Ευρώπη είναι στο πλευρό της Ελλάδας.

Αναφερόμεος στο χθεσινό ανακοινωθέν των πολιτικών αρχηγών σχολίασε ότι βρίσκεται στην ίδια κατεύθυνση και στο ίδιο πνεύμα που θα κινηθεί τη Δευτέρα και η Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε..

«Η Σύνοδος αυτή είναι εξαιρετικά σημαντική και καθοριστική για τους μήνες που έρχονται», παρατήρησε ο Ευρωπαίος Επίτροπος.

Ο κ. Αβραμόπουλος επανέλαβε ότι «δεν υπάρχει καμία περίπτωση ή κίνδυνος για καμία χώρα μέλος της Σένγκεν να εκδιωχτεί».

«Εκείνο που οι χώρες όμως οφείλουν να κάνουν είναι να τηρούν με ευλάβεια όσα προβλέπει ο συνοριακός κώδικας της Σένγκεν», συνέχισε και συμπλήρωσε πως «πρέπει να διαφυλάξουμε το μεγαλύτερο επίτευγμα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, τη ζώνη Σένγκεν. Προϋποθεση για τη διατήρησή της είναι η τήρηση των κανόνων που υπάρχουν».

Στόχος, όπως είπε, είναι ως το τέλος του χρόνου «να επιστρέψουμε στην αποκατάσταση της πλήρους εφαρμογής της Συνθήκης Σένγκεν».