Π. Καμμένος: Η Τουρκία αποδέχθηκε τη συμφωνία του ΝΑΤΟ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Την αποδοχή της συμφωνίας του ΝΑΤΟ από την πλευρά της Τουρκίας χαιρέτισε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, κατά τη διάρκεια των επαφών του στις ΗΠΑ.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Καμμένος δήλωσε «ιδιαίτερα ευτυχής», γιατί πλέον η συμφωνία του ΝΑΤΟ γίνεται αποδεκτή από την πλευρά της Τουρκίας, παρότι είχε υπογραφεί αλλά δεν είχε εφαρμοστεί.

Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η εκ νέου κύρωση αυτής της συνθήκης, στο πλαίσιο πλέον και της Ε.Ε., είναι ιδιαίτερα σημαντική για την Ελλάδα και ουσιαστικά σταματούν να υπάρχουν εκείνες οι φωνές που ακούστηκαν στην αρχή και δημιουργήθηκαν ορισμένοι φόβοι για αυτή τη συμφωνία».

Σχετικά με την οικονομία, ο υπουργός Άμυνας διαμήνυσε ότι «από την πλευρά της Ε.Ε., η αξιολόγηση είναι σε πάρα πολύ καλό επίπεδο», ενώ αφήνοντας αιχμές εναντίον του ΔΝΤ, εξέφρασε την ελπίδα «να υπάρξουν εκείνες οι λύσεις, οι οποίες θα υποβοηθηθούν και από την πολιτική πλευρά των ΗΠΑ, ώστε να διευκολύνουν να ληφθεί η τελική απόφαση εξόδου της χώρας από τα μνημόνια, πριν από την 1η Μαΐου».