Κυρ. Μητσοτάκης: Ο κ. Τσίπρας αποδέχτηκε τον αφελληνισμό του Ελληνικού Φεστιβάλ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Για αφελληνισμό του Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου κανει λόγο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή την απουσία ελληνικών παραγωγών από το φετινό πρόγραμμα.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει ότι για σχεδόν 60 χρόνια «αγκαλιάζει και αναδεικνύει διεθνώς την ελληνική πολιτιστική δημιουργία» και συμπληρώνει ότι «μέσα από αυτόν το θεσμό ουσιαστικά αναπαράγεται, εξελίσσεται και μεταδίδεται στις επόμενες γενιές το αρχαίο ελληνικό θέατρο» αλλα και «τροφοδοτείται η σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία».

«Με έκπληξη, αλλά κυρίως με λύπη, πληροφορηθήκαμε ότι ο υπουργός Πολιτισμού, κ. Μπαλτάς, προχωρά ανάμεσα στα άλλα και στην κατάργηση της παρουσίας των Ελλήνων δημιουργών», συμπληρώνει και κατηγορεί τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρας ότι «αποδέχτηκε τον αφελληνισμό ενός κατεξοχήν εθνικού, πνευματικού, αλλά και τουριστικού προϊόντος, έστω και με όρους εξευτελιστικής ποσόστωσης».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. καλεί τον κ. Τσίπρα «να αναιρέσει αυτήν την άστοχη και πρωτοφανή απόφαση», υπογραμμίζοντας πως «το Ελληνικό Φεστιβάλ θα πρέπει να συνεχίσει να εκπέμπει διεθνώς τον ελληνικό πολιτισμό».