Το κουαρτέτο “πάγωσε” την έκδοση διπλωμάτων οδήγησης

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Δεν πραγματοποιούνται εξετάσεις για την έκδοση διπλωμάτων οδήγησης τον τελευταίο ενάμιση περίπου μήνα.

Όπως δήλωσε  ο πρόεδρος Πανελληνίου Συλλόγου Εκπαιδευτών, Άρης Ζωγράφος, περισσότεροι από 4.000 εκπαιδευτές βρίσκονται σε καθεστώς ομηρίας και μαζί τους 5.500 άνθρωποι που περιμένουν να δώσουν εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης.

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και η υφυπουργός Μεταφορών Μαρίνα Χρυσοβελώνη, που είπε πως το επίδομα των 176€ που έπρεπε να παίρνουν οι εξεταστές με βάση τον προηγούμενο νόμο, με την εφαρμογή του Ενιαίου Μισθολογίου… εξαφανίστηκε, αφού δεν υπάρχει πρόβλεψη για τη χορήγησή του.

Επί της ουσίας, σύμφωνα με την κα Χρυσοβελώνη, το επίδομα κόπηκε από το κουαρτέτο! Πριν την παραίτησή του, ο Παναγιώτης Σγουρίδης είχε καταθέσει τροπολογία για να πάρουν οι εξεταστές το επίδομα, με τη σύμφωνη γνώμη του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη, ώστε να «ξεπαγώσει» η διαδικασία για την έκδοση διπλωμάτων οδήγησης.

Αλλά η τροπολογία δεν μπήκε ποτέ στο νομοσχέδιο γιατί βρήκε… τοίχο στις αντιδράσεις του κουαρτέτου. Όπως είπε η Μαρίνα Χρυσοβελώνη, που ετοιμάζει νέα τροπολογία «πιο αιτιολογημένη και κοστολογημένη», σήμερα θα έχει επικοινωνία με τον Γιώργο Χουλιαράκη για να μάθει πότε θα έχει ραντεβού με τα τεχνικά κλιμάκια, ώστε να τους… εξηγήσει πόσο αναγκαίο είναι να περάσει η τροπολογία!