Στ. Θεοδωράκης: Παραλίγο να διαγραφώ από την ΕΣΗΕΑ για τα αναψυκτικά στο “Αλάτσι”

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ/ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ/ΑΡΧΕΙΟΥ

Τη δική του περιπέτεια με την ΕΣΗΕΑ μοιράστηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης με ανάρτησή του στο facebook, με αφορμή τις διαγραφές μελών της Ένωσης για τη στάση που κράτησαν στο δημοψήφισμα του Ιουλίου του 2015.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού θυμήθηκε την περιπέτεια που είχε με το Πειθαρχικό της Ένωσης πριν από 10 χρόνια, όταν το εστιατόριό του «Αλάτσι» τέθηκε στο στόχαστρο για τα αναψυκτικά που ενδεχομένως πωλούσε.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης έγραψε στο Facebook:

«Ήταν περίπου πριν 10 χρόνια όταν κλήθηκα από το πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ να δώσω εξηγήσεις για το Αλάτσι.

«Αν αύριο συγκρουσθεί η Ελλάδα με την Αμερική εσύ τι θέση θα πάρεις;»

– Και αυτό τι σχέση έχει με το Αλάτσι;

«Έχει. Πουλάς Coca Cola. Δεν πουλάς; Ποιου τα συμφέροντα θα υποστηρίξεις λοιπόν;»

Ευτυχώς για τη δημοσιογραφική μου καριέρα το Αλάτσι δεν πουλούσε Coca Cola παρά μόνο Μπυράλ και έτσι γλίτωσα την οριστική διαγραφή. Τιμωρήθηκα, αν θυμάμαι καλά, μόνο με επίπληξη.

Η διαγραφή των δημοσιογράφων που υποστήριξαν το «Ναι» είναι γελοία όπως πολλές άλλες αποφάσεις του πειθαρχικού της ΕΣΗΕΑ. Υπάρχουν κάποιοι δημοσιογράφοι -συνταξιούχοι κυρίως- που θεωρούν τους εαυτούς τους ιεροεξεταστές και κυνηγούν όσους δεν στρατεύονται μαζί τους ή όσους «παρεκκλίνουν». Το πρόβλημα όμως δεν είναι αυτοί. Το πρόβλημα είναι όλοι οι άλλοι που ανέχονται στη δημοσιογραφία συμπεριφορές τύπου Κιμ Γιονγκ Ουν».