Γ. Κουμουτσάκος: Η φοροεπιδρομή που έρχεται θα στραγγαλίσει την οικονομία

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS/ANTONIOY GOULIELMOS

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS/ANTONIOY GOULIELMOS

Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ψηφίσει τα μέτρα της συμφωνίας, είπε ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος, γιατί, όπως σημείωσε, η φοροεπιδρομή που έρχεται θα στραγγαλίσει την οικονομία.

Μιλώντας στον Βήμα FM, και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Κουμουτσάκος επιτέθηκε στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Πρωθυπουργό: «Αυτά τα περί πιέσεων (των εταίρων) κτλ. πρωτίστως αφορούν τον κ. Τσίπρα, η άμεση αποδοχή υποδείξεων από το Βερολίνο και άλλες πρωτεύουσες έχει γίνει πια σταθερό χαρακτηριστικό της πολιτικής του. Επομένως, να μην κάνει μαθήματα σε κανέναν και πάντως όχι στη Ν.Δ.».

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα, σημείωσε: «Τα μέτρα δεν θα τα ψηφίσουμε. Θεωρούμε ότι η φοροεπιδρομή, η οποία έρχεται, θα στραγγαλίσει την οικονομία, θα την ρίξει σε ακόμα βαθύτερη ύφεση και δυστυχώς, επειδή δεν πρόκειται έτσι να ανακάμψει η οικονομία, αρχίζει στο βάθος να αχνοφαίνεται ήδη ένα τέταρτο Μνημόνιο. Είναι ήδη κάτω από τις γραμμές, βρίσκεται στις δηλώσεις διαφόρων σημαντικών παικτών, όπως του κ. Σόιμπλε πρόσφατα. Να δούμε λοιπόν πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Εμείς, ένα μείγμα πολιτικής που θα στραγγαλίσει την οικονομία, θα την οδηγήσει σε περισσότερη ασφυξία, δεν πρόκειται να το ψηφίσουμε».

Ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. επέκρινε έντονα την κυβέρνηση και για τους χειρισμούς της στο προσφυγικό, με αφορμή και τα επεισόδια στην Ειδομένη την Κυριακή, μεταξύ προσφύγων – μεταναστών και αστυνομικών της ΠΓΔΜ.

«Είχαμε μία πρωτοφανή απουσία του ελληνικού κράτους από τμήμα ελληνικού εδάφους και παρακαλώ για γεγονότα που κατ’ ουσίαν είχαν προαναγγελθεί, διότι ήταν γνωστό από το Σάββατο ότι είχαν μοιραστεί φυλλάδια στα Αραβικά από επίσης ανεξέλεγκτες ομάδες κάποιων που ονομάζονται “αλληλέγγυοι” ή από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που δεν έχουν καταγραφεί και δεν έχουν διαπιστευτεί στην Ελλάδα» ανέφερε.

Σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο, η ελληνική κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για τουλάχιστον τρία πράγματα στην Ειδομένη. Πρώτον, γιατί άφησε να δημιουργηθεί επ’ αυτής της έκτασης ο καταυλισμός. Αυτό δεν συνέβη από τη μία μέρα στην άλλη, ούτε από την μία ώρα στην άλλη. Χρειάζεται τώρα, πρώτα απ’ όλα, να παρακολουθήσουμε και να εντοπίσουμε ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι, οι οποίοι ξεσηκώνουν κάθε λίγο και λιγάκι τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, οι οποίοι βρίσκονται πραγματικά σε μία άθλια κατάσταση, ψυχολογική, αλλά και της καθημερινότητας, πώς τους ξεσηκώνουν και πού τους καθοδηγούν. Διότι αν γίνει ένα μεγάλο διπλωματικό επεισόδιο με προεκτάσεις, που αυτή τη στιγμή κανείς δεν μπορεί να φανταστεί, αντιλαμβάνεστε ότι αυτός που θα ζητήσει τον λογαριασμό είναι ο ελληνικός λαός από την ελληνική κυβέρνηση και όχι από άλλους. Επομένως, ελέγχονται αυτοί οι άνθρωποι, υπάρχουν υπηρεσίες που τους παρακολουθούν, υπάρχει η Αστυνομία, τι ακριβώς γίνεται εκεί;».

Καταλήγοντας υποστήριξε ότι «η χώρα βιώνει καταστάσεις διάλυσης και παρακμής και εμείς είμαστε πεπεισμένοι, γι’ αυτό άλλωστε ζητάμε από την κυβέρνηση να φύγει μία ώρα αρχύτερα, ότι η δραματική επιτάχυνση της εθνικής μας βύθισης είναι αποτέλεσμα της χειρότερης διακυβέρνησης που είχε μεταπολιτευτικά η Ελλάδα».