Κίνδυνος υγειονομικής βόμβας στο Ελληνικό

ΦΩΤΟ: SOOC/ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: SOOC/ΑΡΧΕΙΟΥ

Δραματική είναι η εικόνα στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικό καθώς στις εγκαταστάσεις του εξακολουθούν να παραμένουν 6.000 μετανάστες σε άθλιες συνθήκες.

Μάλιστα το ΚΕΕΛΠΝΟ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για μετάδοση λοιμωδών νοσημάτων. Ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Θανάσης Γιαννόπουλος μιλώντας τόνισε ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα και οι Δήμαρχοι να αναλάβουν ψεκασμούς «για να προλάβουμε λοιμώδη νοσήματα από τσιμπήματα κουνουπιών». Μάλιστα ο κ. Γιαννόπουλος τόνισε ότι οι ψεκασμοί «πρέπει να γίνουν τώρα».

Δήμαρχος Αργυρούπολης – Ελληνικού: Απέραντη τουαλέτα η παραλία του Αγίου Κοσμά

Ο δήμαρχος Αργυρούπολης – Ελληνικού Γιάννης Κωνσταντάτος ανέφερε πως στον καταυλισμό που έχει στηθεί στο Ελληνικό υπάρχουν μόνο 30-40 χημικές τουαλέτες για 6.000 μετανάστες και πρόσφυγες με αποτέλεσμα η παραλία του Αγίου Κοσμά να έχει μετατραπεί σε μία απέραντη τουαλέτα. Πρόσθεσε δε πως οι πρόσφυγες και οι μετανάστες πηγαίνουν είτε στη θάλασσα είτε στις αθλητικές εγκαταστάσεις που βρίσκονται στην απέναντι πλευρά της Παραλιακής. Μάλιστα, κάποιοι έσπασαν σωλήνες για να βρουν νερό να πλυθούν με αποτέλεσμα να έχει κοπεί η κεντρική παροχή νερού στις αθλητικές εγκαταστάσεις.