Βολές Όλγας Γεροβασίλη κατά ΔΝΤ

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ΑΡΧΕΙΟΥ

Την ερχόμενη Δευτέρα θα συνεχιστούν οι συζητήσεις με τους θεσμούς, όπως ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, αφήνοντας παραλληλα αιχμές κατά του ΔΝΤ.

«Η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς έπρεπε να έχει κλείσει εδώ και καιρό», τόνισε η κ. Γεροβασίλη, προσθέτοντας ότι «η ελληνική πλευρά έχει καταθέσει πλήρεις προτάσεις που καλύπτουν τους στόχους της συμφωνίας του περασμένου Ιουλίου».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφέρθηκε στα σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας την περασμένη εβδομάδα, και τα οποία όπως είπε, «αφορούσαν εσκεμμένη μεθόδευση κωλυσιεργίας στις διαπραγματεύσεις από την πλευρά στελεχών του ΔΝΤ». «Υπενθυμίζουμε ότι η Διευθύντρια του Ταμείου χαρακτήρισε τα σενάρια αυτά ‘ανοησίες’ και τάχθηκε υπέρ της έγκαιρης ολοκλήρωσης της αξιολόγησης», είπε, επισημαίνοντας ωστόσο ότι «μέχρι στιγμής, αυτή η πρόθεση δεν επαληθεύεται, από την στάση τουΔΝΤ στις διαπραγματεύσεις».

Η κ. Γεροβασίλη αναγνώρισε πάντως ότι «η παραδοχή λαθών από την διευθύντρια του ΔΝΤ είναι ένα θετικό γεγονός που συμβάλλει στην κατανόηση των όσων συμβαίνουν, από την διεθνή κοινή γνώμη».

Τόνισε παράλληλα ότι «οι κρίσιμες αποφάσεις για την Ευρώπη λαμβάνονται σε ευρωπαϊκό έδαφος» και πρόσθεσε πως η ελληνική κυβέρνηση έχει δηλώσει κατηγορηματικά ότι θα τηρήσει κατά γράμμα την συμφωνία του Ιουλίου και το ίδιο οφείλουν να κάνουν όλα τα μέρη που εμπλέκονται στην συμφωνία.