Μαρία Μήτση: Έξοδος από την Ευρωζώνη και τις ανήθικες πολιτικές της Ε.Ε.

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Η λύση στο πρόβλημα της Ελλάδος μπορεί να έρθει μόνο αν υπάρξει έξοδος της χώρας μας από την Ευρωζώνη και τις ανήθικες πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υποστήριξε το στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας Μαρία Μήτση, μιλώντας στο radio1d.gr και την εκπομπή “Οι Απέναντι” με τους Ανδρέα Σταματόπουλο και Σάκη Αποστολάκη. Η κ. Μήτση τόνισε πως το χρέος είναι επαχθές και πρέπει να ζητήσουμε από τον ΟΗΕ να το διαγράψει, καθώς δεν βασίζεται στους κανόνες δικαίου. Στο ερώτημα γιατί δεν το πράττουν οι κυβερνήσεις, το στέλεχος της ΛΑΕ απάντησε πως οι κυβερνήσεις έχουν πέσει στην παγίδα της διαπλοκής και ακολουθούν ένα δρόμο που αποδεδειγμένα δεν προσφέρει λύσεις αλλά πλήττει τα μεσαία και κατώτερα οικονομικά στρώματα του πληθυσμού. Επίσης, χαρακτήρισε το ΣΥΡΙΖΑ πιο δεξιό και από τους δεξιούς

Όσον αφορά την ανάπτυξη, η κ. Μήτση κατέστησε σαφές πως δεν μπορεί να έρθει η ανάπτυξη μέσω της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση, αλλά μόνο αν κοινωνικοποιηθούν οι τράπεζες και στηριχθεί αποφασιστικά η πρωτογενής παραγωγή. Οι τράπεζες δικαιωματικά ανοίκουν στο λαό, υποστήριξε η Μ. Μήτση, γιατί τις έχει πληρώσει και είναι έγκλημα το γεγονός ότι έχουν περάσει σε χέρια ξένων funds. Σχετικά με τα κόκκινα δάνεια η κ. Μήτση είπε ότι η λύση είναι μια γενναία σεισάχθεια και τίποτα άλλο.

Για το μείζον θέμα του μεταναστευτικού – προσφυγικού, η κ. Μήτση μίλησε για υποκρισία της Ε.Ε. που δήθεν προστατεύει τα ανθρώπινα δικαιώματα και επιπλέον τόσο η Ε.Ε. όσο οι ΗΠΑ είναι υπεύθυνοι για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Επίσης, σημείωσε πως πρέπει να διεθνοποιηθεί το ζήτημα των προσφύγων και να επιβάλλει ο ΟΗΕ κυρώσεις στις χώρες που δεν τηρούν τις συμφωνίες και καλό θα ήταν η Ελλάδα από δω και στο εξής να θέτει βέτο σε κάθε απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο δεν εφαρμόζουν όλα τα κράτη – μέλη τις κοινές αποφάσεις για το προσφυγικό.

Τέλος, για το ενδεχόμενο των εκλογών η κ. Μήτση σημείωσε πως η Λαϊκή Ενότητα είναι έτοιμη για εκλογές, καθώς γνωρίζει πως με αυτά τα μέτρα δεν θα γίνει τίποτα καλό για την Ελλάδα και η ΛΑΕ θέλει κάτι καλύτερο για την Ελλάδα. Η ΛΑΕ θέλει να κυβερνήσει και ο λαός θα αποφασίσει αν θα την εμπιστευτεί, συμπλήρωσε η κ. Μήτση.