Μαξίμου: Ο κ. Μητσοτάκης υιοθετεί τις πλέον ακραίες θατσερικές θέσεις

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Για υιοθέτηση «ακραίων θατσερικών θέσεων» κατηγορούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη κυβερνητικές πηγές, σχολιάζονταςσυνέντευξη που παραχώρησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην αμερικανική εφημερίδα Washington Post.

Ειδικότερα, πηγές του Μαξίμου επισημαίνουν ότι ο κ. Μητσοτάκης άλλα λέει εντός της χώρας και άλλα εκτός αφού την ίδια ώρα που διαρρηγνύει τα ιμάτιά του για τα δήθεν αντικοινωνικά μέτρα, στις ΗΠΑ δηλώνει σύμφωνος με διαρθρωτικές και εργασιακές μεταρρυθμίσεις που απαιτεί το ΔΝΤ.

«Ο κ. Μητσοτάκης θεωρώντας προφανώς ότι οι Έλληνες είτε δεν καταλαβαίνουν αγγλικά είτε δεν παρακολουθούν τα ΜΜΕ των ΗΠΑ, εξέφρασε σε συνέντευξή του στην Washington Post θέσεις τις οποίες δεν τολμά να εκφράσει ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο εσωτερικό, αλλά τις οποίες με ζήλο εφάρμοσε ως υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά» αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

«Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι συμφωνεί με ένα “σημαντικό ποσοστό των εργασιακών και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που απαιτεί το ΔΝΤ στην Ελλάδα”. Δηλαδή, συμφωνεί με την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, την περαιτέρω μείωση των μισθών, την απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, την πλήρη κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και δικαιωμάτων. Συμφωνεί, δηλαδή, με την κατάργηση όσων αποτελούν το ευρωπαϊκό κοινωνικό κεκτημένο», προσθέτουν οι κυβερνητικοί παράγοντες και συμπληρώνουν:

«Βεβαίως, δε μας εκπλήσσει αφού αυτές τις πολιτικές εφάρμοσε στη δημόσια διοίκηση ως υπουργός: απολύσεις, περικοπές και ξανά απολύσεις. Σήμερα, όμως πάει και ένα βήμα παραπέρα, δηλώνοντας με βεβαιότητα ότι θα προχωρούσε επιθετικά και σε μαζικές ιδιωτικοποιήσεις».

Κατηγορούν επίσης τον πρόεδρο της Ν.Δ. ότι «δεν περιορίζεται σε αυτό, αλλά, με θράσος, ψεύδεται ωσάν να απευθύνεται σε αδαείς, λέγοντας ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε ύφεση λόγω της σημερινής διακυβέρνησης – όταν πια έχει γραφτεί στα βιβλία οικονομικής ιστορίας η καταστροφή εθνικού πλούτου που υπέστη η Ελλάδα επί ημερών ΝΔ-ΠΑΣΟΚ».

Oι ίδιες πηγές σημειώνουν τέλος πως «για μια ακόμη φορά, σε τόσο σύντομο διάστημα, επιβεβαιώνεται ότι η πομπώδης δέσμευση του κ. Μητσοτάκη ότι θα λέει τα ίδια εντός και εκτός Ελλάδας είναι κενή περιεχομένου». «Πρώτα, ζητούσε την παραίτηση του Γιάννη Μουζάλα και στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα δήλωνε τη στήριξή του σε αυτόν και τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης. Τώρα, διαρρηγνύει τα ιμάτιά του για τα δήθεν αντικοινωνικά μέτρα, και στις ΗΠΑ σπεύδει να υιοθετήσει τις πλέον ακραίες θατσερικές θέσεις», καταλήγουν.