Επίθεση Τόσκα στην ΕΣΗΕΑ: Επίδειξη πατρωνίας και χαμηλό επίπεδο συντεχνιασμού

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS/ MPALTAS KWSTAS

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS/ MPALTAS KWSTAS

Συνέχεια στην κόντρα του με την ΕΣΗΕΑ έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, απαντώντας της στην επίθεση που του εξαπέλυσε, με αφορμή τις επικρίσεις του προς δημοσιογράφο της ΕΡΤ, η οποία αναφέρθηκε στον αέρα σε φήμες που κυκλοφορούν στην Ειδομένη.

Μεταξύ άλλων, κατηγόρησε την ΕΣΗΕΑ για επίδειξη πατρωνίας και έκανε λόγο για χαμηλό επίπεδο συντεχνιασμού, ενώ σε δηκτικό τόνο τη συνεχάρη για τους «νικηφόρους αγώνες» της εναντίον «της διαπλοκής και της πολυθεσίας».

Η Ένωση Συντακτών εξέδωσε την Πέμπτη σκληρή ανακοίνωση, με αφορμή και τις προκλητικές δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, στην οποία ανέφερε ότι «κάποιοι επιθυμούν διακαώς να κάνουν τους δημοσιογράφους σάκο του μποξ».

«Ο στρατηγός που θέλει να κάνει τον αρχισυντάκτη και ο δόκτωρ με το ξινάρι πασχίζουν με κάθε τρόπο να γίνουν είδηση, αφού δεν έχουν τίποτα να δείξουν», τόνισε και πρόσθεσε ότι διαπλοκή και πολιτική εξουσία έχουν κάθε λόγο να δίνουν «αίμα στην αρένα» και να αποπροσανατολίζουν από τα κυρίαρχα πολιτικά ζητήματα, που έχουν διαλύσει τον κοινωνικό ιστό.

Ολόκληρη η δήλωση Τόσκα

«Τόλμησα να κάνω κριτική σε δημοσιογράφο της ΕΡΤ, γιατί σε εκπομπή ενημέρωσης στην οποία έτυχε να είμαι προσκεκλημένος, μετέδιδε, όπως η ίδια είπε, φημολογίες και όχι γεγονότα.

Οι κύριοι του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ, κάνοντας ότι δεν καταλαβαίνουν την πραγματική αφορμή της κριτικής μου, μου επιτέθηκαν ότι τάχα “θέλω να κάνω τον αρχισυντάκτη” ενώ είμαι στρατηγός, ότι “κάνω τους δημοσιογράφους σάκο του μποξ” και άλλα παρόμοια ηχηρά.

Θλίβομαι γι’ αυτό το χαμηλό επίπεδο συντεχνιασμού και επίδειξης πατρωνίας, κύριοι του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ. Το ότι θέλετε να μου στερήσετε και το δικαίωμα κριτικής, είναι ένας αντάξιος στόχος σας.

Κατά τα άλλα, σας συγχαίρω για τους νικηφόρους αγώνες σας εναντίον της διαπλοκής και της …πολυθεσίας!».