Σχεδόν 54.000 πρόσφυγες και μετανάστες ανά τη χώρα

ΦΩΤΟ: REUTERS/STOYAN NENOV

ΦΩΤΟ: REUTERS/STOYAN NENOV

Συνολικά 53.824 πρόσφυγες και μετανάστες καταμετρήθηκαν στην ελληνική επικράτεια στις 8 το πρωί από το Συντονιστικό Όργανο Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βρίσκονται 7.353 πρόσφυγες και μετανάστες. Εξ αυτών, 4.096 καταμετρήθηκαν στη Λέσβο και 1.920 στη Χίο. Οι προσφυγικές ροές προς τα νησιά παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα. Συγκεκριμένα μέχρι τις 7.30 το πρωί είχαν καταγραφεί 66 νέες αφίξεις.

Στην Αττική βρίσκονται συνολικά 14.825 πρόσφυγες και μετανάστες, με την πλειονότητά τους να παραμένει στον Πειραιά (3.758 άτομα).

Στην κεντρική Ελλάδα καταμετρήθηκαν 2.019 πρόσφυγες, ενώ στη βόρεια Ελλάδα 29.289. Στον καταυλισμό της Ειδομένης οι πρόσφυγες και μετανάστες ανέρχονται σε 10.323.

Ένας τραυματίας από συμπλοκή στον Πειραιά

Στο μεταξύ, νέα ένταση μεταξύ προσφύγων και μεταναστών προκλήθηκε τα ξημερώματα στον επιβατικό σταθμό της πύλης Ε-2 στο λιμάνι του Πειραιά, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας πρόσφυγας από τον Λίβανο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δύο με τρία άτομα συνεπλάκησαν μεταξύ τους με αφορμή την απώλεια ενός κινητού τηλεφώνου. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο Ασκληπιείο της Βούλας.

Το λιμενικό σώμα δεν έχει προχωρήσει ακόμα σε συλλήψεις, ενώ την προανάκριση έχει αναλάβει το κεντρικό λιμεναρχείο Πειραιά.