Δ. Παπαδημούλης: Πρόσθετα μέτρα, πέραν των συμφωνηθέντων, δεν θα γίνουν αποδεκτά

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Βέβαιος ότι η συμφωνία με τους θεσμούς θα κλείσει τις επόμενες εβδομάδες δηλώνει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑκαι αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δ. Παπαδημούλης, σε δηλώσεις του στην πορτογαλική εφημερίδα Publico.

Ο κ. Παπαδημούλης τονίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της και όλοι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί το αναγνωρίζουν αυτό.

«Το ΔΝΤ έχει μια διαφορετική προσέγγιση σε κάποια ζητήματα, όπως το πρωτογενές πλεόνασμα και η ελάφρυνση του χρέους, αμφότερα ζητήματα στα οποία μπορούμε να καταλήξουμε μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης» προσθέτει.

Επισημαίνει ακόμη ότι η κυβέρνηση και οι θεσμοί δεσμεύονται από τη συμφωνία και ότι «πρόσθετα μέτρα με άμεση εφαρμογή, που προτείνονται πέραν των συμφωνηθέντων, δεν θα γίνουν αποδεκτά».

Σχετικά με την τα νομοσχέδια για το ασφαλιστικό και το φορολογικό που θα κατατεθούν στη Βουλή εκτιμά ότι «θα υπερψηφιστούν από τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας» καθώς «αμφότερα είναι εξόχως σημαντικά για τη χώρα, την κοινωνία και την οικονομία»