Λαγκάρντ: Στόχος να συμβάλουμε θετικά στο ελληνικό ζήτημα

ΦΩΤΟ: REUTERS/YURI GRIPAS

ΦΩΤΟ: REUTERS/YURI GRIPAS

Toν «ρόλο του κακού» που αποδίδουν στο ΔΝΤ επιχείρησε να αποδομήσει η διευθύντρια του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, σε συνέντευξή της στο γαλλικό περιοδικό «Le Figaro».

«Αυτό που ελπίζω είναι να συμβάλω ώστε να προχωρήσει το θέμα, γιατί σε αντίθεση με ότι θέλησαν να μας καταλογίσουν, δεν είμαστε εδώ για να καθυστερούμε τα πράγματα, αλλά για να προωθούμε λύσεις» τόνισε χαρακτηριστικά, η επικεφαλής του ΔΝΤ

Στη συνέχεια, διαβεβαίωσε ότι η ίδια θα δώσει το «παρών» στη συνεδρίαση του Eurogroup την Παρασκευή, σπεύδοντας να διευκρινίσει ωστόσο, ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι το θέμα θα τακτοποιηθεί».

Όσον αφορά τις διαφορές μεταξύ των τριών θεσμών, η Λαγκάρντ εξήγησε ότι «είναι μικρότερες από ό,τι λέγεται» και επανέλαβε ότι «όλοι έχουν από κοινού τη θέληση, ύστερα από όλες τις θυσίες του ελληνικού λαού, να επανασυνδεθεί η χώρα με την ανάπτυξη, να έχει εκ νέου πρόσβαση στις χρηματοπιστωτικές αγορές και να μπορέσει να λειτουργήσει αυτόνομα».

Τόνισε παράλληλα, ότι «το ΔΝΤ έχει περιορισμούς εξαιτίας των κανόνων λειτουργίας του» και πρόσθεσε ότι «δανείζουμε όλες τις χώρες με τις ίδιες συνθήκες και δεν μπορούμε να κάνουμε εξαιρέσεις».