Όλγα Γεροβασίλη: Έμφαση στην ανάπτυξη, όχι στα περιοριστικά μέτρα

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

«Στην νέα κατάσταση που διαμορφώνουμε στην ελληνική οικονομία, η έμφαση είναι στο αναπτυξιακό σκέλος και όχι στα περιοριστικά μέτρα», τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, σε χαιρετισμό της στην 3η Ετήσια Οικονομική Διάσκεψη της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών, σημειώνοντας πάντως ότι «η εκκρεμμότητα της αξιολόγησης παρακωλύει την άμεση εφαρμογή αυτού του αναπυξιακού σχεδιασμού».

«Παρότι παρουσιάσαμε ολοκληρωμένες προτάσεις ασφαλιστικής και φορολογικής μεταρρύθμισης, δημοσιονομικά έγκυρες και κοινωνικά ισορροπημένες, οι εσωτερικοί διαγκωνισμοί μεταξύ των θεσμών καθυστερούν την ολοκλήρωση της διαδικασίας» τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Επανέλαβε ακόμη ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να τηρήσει τη συμφωνία του Αυγούστου, αλλά μέχρι εκεί. «Δεν θα γίνουμε ο άβουλος τρίτος παίκτης, στην πλάτη του οποίου θα γεφυρώσουν με πρόσθετα φορολογικά μέτρα τις διαφωνίες τους οι δανειστές» συμπλήρωσε.

Η κ. Γεροβασίλη τόνισε ότι το 2016 είναι έτος εφαρμογής του αναπτυξιακού σχεδιασμού που εκπονήθηκε παράλληλα και συμπληρωματικά ως προς τη συμφωνία. Έκανε λόγο για αλλαγή του αναπτυξιακού νόμου για την προσέλκυση επενδύσεων, για σύγχρονη κλαδική πολιτική εξωστρεφούς προσανατολισμού, για ενθάρρυνση της ψηφιακής αναβάθμισης της χώρας με τη δημιουργία Γενικής Γραμματείας Ψηφιακής Πολιτικής και για εναλλακτικές μορφές χρηματοδότησης μεγάλων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω της Αναπτυξιακής Τράπεζας.

Όπως σημείωσε, η κυβέρνηση κατάφερε για πρώτη φορά, την τελευταία εξαετία, να αυξήσει το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, διευκόλυνε τις συνέργειες δημοσίου-ιδιωτικού τομέα, ενώ αξιοποιεί το πακέτο Γιούνκερ για τη δημιουργία σημαντικών επενδύσεων που θα αμβλύνουν το αναπτυξιακό χάσμα που προκλήθηκε τα προηγούμενα έτη.

«Η Ελλάδα είναι έτοιμη να μπει αποφασιστικά σε ανοδική πορεία. Όλοι οι οικονομικοί δείκτες μαρτυρούν την ενεργητική αναμονή Ελλήνων και ξένων επενδυτών για να στηρίξουν την ελληνική προσπάθεια. Έφθασε, επιτέλους, ο καιρός να επιβραβευθούν οι Έλληνες επιχειρηματίες που άντεξαν και στήριξαν την οικονομία μας στα δύσκολα χρόνια της κρίσης» κατέληξε η κ. Γεροβασίλη.