Νέα παράσταση διαμαρτυρίας διοργανώνουν οι νοσηλευτές

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS/BALTAS KOSTAS

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS/BALTAS KOSTAS

Σε ένστολη διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή καλεί τους νοσηλευτές η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠαΣΟΝοΠ) την Πέμπτη 12 Μαΐου, με στόχο, όπως σημειώνει, με την ανάδειξη των δυσμενών συνθηκών που επικρατούν στο χώρο της Δημόσιας Υγείας.

Για το λόγο αυτό, την ίδια μέρα εξαγγέλλει νέα τετράωρη στάση εργασίας από τις 07:00πμ έως τις 11:00πμ.

Η κινητοποίηση τη συγκεκριμένξ μέρα γίνεται με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Νοσηλευτών/τριών.

Η ΠαΣΟΝοΠ, όπως επισημαίνει, διεκδικεί: 

  • Ικανό αριθμό πραγματικών προσλήψεων όπου υπάρχουν κενά, ύστερα από απελευθέρωση των μετατάξεων, και όχι ανακύκλωση του ήδη υπηρετούντος προσωπικού.
  • Ασφαλείς αναλογίες νοσηλευτών / ασθενών για ποιοτικό Εθνικό Σύστημα Υγείας, για να απολαμβάνουν οι πολίτες τις υπηρεσίες για τις οποίες πληρώνουν.
  • Δημιουργία Ειδικού Επαγγελματικού Κλάδου Νοσηλευτικού προσωπικού στο ΕΣΥ, με ξεχωριστό τρόπο πρόσληψης, αξιολόγησης, εξέλιξης, Ειδικό μισθολογικό, ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό καθεστώς. Οι Νοσηλευτές/τριες, δεν είναι οι τυπικοί Δημόσιοι υπάλληλοι, για να αντιμετωπίζονται με όρους Δημόσιας Διοίκησης.
  • Ενιαία, Πανεπιστημιακού επιπέδου Νοσηλευτική εκπαίδευση.
    Σημειώνεται ότι οι νοσηλευτές πραγματοποίησαν για τους ίδιους λόγους παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 15 Απριλίου έξω από το Υπουργείο Υγείας.