Συλλαλητήριο στην Αθήνα προαναγγέλλει η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων

ΦΩΤΟ: MOTIONTEAM/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ/ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: MOTIONTEAM/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ/ΑΡΧΕΙΟΥ

Την απόσυρση του νομοσχεδίου για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος ζητεί η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, η οποία με ανακοίνωσή της καλεί «σε αγωνιστικό ξεσηκωμό τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους».

Προαναγγέλλει επίσης ότι θα συμμετάσχει στην 48ωρη πανελλαδική απεργία που έχει αποφασιστεί από τα εργατικά σωματεία, καθώς και ότι θα διοργανώσει πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα την δεύτερη ημέρα της απεργίας.

Η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο «λαιμητόμο» εκτιμώντας ότι επιφέρει «συντριπτικό πλήγμα στο εισόδημα χωρίς να εξασφαλίζει ουσιαστική υγειονομική πρόληψη και κάλυψη ενώ μειώνει ακόμη περισσότερο τις συντάξεις πείνας».

Καταλογίζει επίσης στην κυβέρνηση ότι «ακολουθεί τον ίδιο αντιλαϊκό δρόμο με τις προηγούμενες κυβερνήσεις και επιχειρεί την κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης», καθώς και ότι «είπε ψέματα για μια ακόμη φορά σε αγρότες και κτηνοτρόφους».

Συνεχίζοντας να εκτοξεύει «βέλη» κατά της κυβέρνησης, την κατηγορεί ότι «έκανε πίσω ακόμη και από τις δεσμεύσεις που είχε δώσει ο Πρωθυπουργός στην επιτροπή των αγροτών στη διάρκεια των πολυήμερων αγωνιστικών μπλόκων».

Η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων ζητεί μεταξύ άλλων να μην υπάρχει καμία επιπλέον επιβάρυνση για ασφαλιστικές εισφορές υγείας, οι άνδρες να συνταξιοδοτούνται στα 60 και οι γυναίκες στα 55 τους χρόνια, αλλά και να μην υπάρξουν περικοπές στις συντάξεις.

«Η κυβέρνηση θα μας βρει μπροστά της όποτε και να φέρει προς ψήφιση το νομοσχέδιο – λαιμητόμο. Αγρότες, εργάτες, αυτοαπασχολούμενοι, όλα τα λαϊκά στρώματα θα δώσουμε αγωνιστική απάντηση στην 48ωρη απεργία και στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα», καταλήγει η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων.