Ντομπρόβσκις: Χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να συζητηθούν τα έκτακτα μέτρα

ΦΩΤΟ: REUTERS

ΦΩΤΟ: REUTERS

Χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να συζητηθούν τα μέτρα έκτακτης ανάγκης όπως και η πλήρης συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο πρόγραμμα, σημείωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ιταλό υπουργό Οικονομικών Πιερ Κάρλο Πάντοαν.

Αναφερόμενος στη συζήτηση για τα μέτρα τα οποία πρόκειται να εφαρμοστούν σε περίπτωση που δεν επιτευχθούν τα προβλεπόμενα πλεονάσματα, ο κ. Ντομπρόβσκις αναφέρθηκε στις συζητήσεις που έγιναν σχετικά με συνεδρίαση τουEurogroup την εβδομάδα αυτή, και πιο συγκεκριμένα σήμερα Μ. Πέμπτη, «ώστε να γίνουν συζητήσεις με στόχο και άλλη πρόοδο, αλλά χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να συζητηθούν τούτα τα μέτρα έκτακτης ανάγκης, όπως και η πλήρης συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο πρόγραμμα αυτό».

«Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται, ξέρουμε ότι υπάρχει μία συμφωνία για το πώς θα προχωρήσουμε. Θα χρησιμοποιηθούν οι προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ως βασικό σενάριο και θα αποφασίσουμε μέτρα με τις ελληνικές αρχές ούτως ώστε η Ελλάδα να πετύχει τον μεσοπρόθεσμο στόχο πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5%. Πρόκειται για μια δέσμη μέτρων που αντιστοιχεί σε ποσοστό 3% του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος. Οριστικοποιούμε το συγκεκριμένο πακέτο και βρισκόμαστε στο συγκεκριμένο σημείο».