Αρχίζει η τριήμερη Σύνοδος των Πρυτάνεων

ΦΩΤΟ: ΑΜΠΕ/ BARBAROUSIS SOTIRIS

ΦΩΤΟ: ΑΜΠΕ/ BARBAROUSIS SOTIRIS

Αρχίζει σήμερα Πέμπτη στον Βόλο η Σύνοδος των Πρυτάνεων.

Οι εργασίες της συνόδου θα διαρκέσουν τρεις ημέρες και θα ολοκληρωθούν το Σάββατο, ημέρα κατά την οποία θα παραστεί η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου.

Σήμερα, θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις των γραμματέων των Επιτροπών Ερευνας, την Παρασκευή το πρωί η συνάντηση των προέδρων των Επιτροπών, ενώ οι εργασίες της Συνόδου, παρουσία των πρυτάνεων από όλα τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, θα ξεκινήσουν το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το Σάββατο, στις 4 το απόγευμα, θα ξεκινήσει η συνάντηση των πρυτάνεων, παρουσία της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας Σίας Αναγνωστοπούλου, η οποία είναι και η αρμόδια σε θέματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Στη Σύνοδο θα παραβρεθούν επίσης ο ΓΓ Έρευνας και Τεχνολογίας του υπουργείου Παιδείας Θωμάς Μαλούτας και ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΚΤ του υπουργείου Οικονομίας Γιώργος Ιωαννίδης.

Το προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων αποτελείται από τους πρυτάνεις του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Μελέτη Δημόπουλο, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Γεώργιο Πετράκο, που είναι και ο προεδρεύων της Συνόδου και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Αχιλλέα Ζαπράνη.