Δικογραφία σε βάρος 21χρονου για πορνογραφία ανηλίκων

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος 21χρονου σχημάτισε η Αστυνομία για τα αδικήματα της παιδικής πορνογραφίας μέσω διαδικτύου και προσέλκυσης παιδιών για γενετήσιους λόγους.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία μητέρας ότι η ανήλικη κόρη της έστειλε γυμνές φωτογραφίες της σε χρήστες του διαδικτύου μετά από προτροπή τους.

Τα ανωτέρω στοιχεία τέθηκαν υπ’ όψιν της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και διατάχθηκε η διενέργεια προανάκρισης, στο πλαίσιο της οποίας διεξήχθη ενδελεχής έρευνα και ταυτοποιήθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του 21χρονου σε περιοχή της Βόρειας Ελλάδας.

Αστυνομικοί Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, διεξήγαγαν έρευνα στην οικία του και στα ηλεκτρονικά και ψηφιακά μέσα που διαχειριζόταν. Βρέθηκε και κατασχέθηκε κινητό τηλέφωνο μαζί με κάρτα SIM, ενώ από την επιτόπια ερεύνα ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στις καταγγελλόμενες πράξεις.

Το κινητό τηλέφωνο θα αποσταλεί για περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.