Συνάντηση Αλ. Τσίπρα με την πρόεδρο της ΖΤΕ στη Σαγκάη

ΦΩΤΟ: TWITTER/ PRIMEMINISTER GR

ΦΩΤΟ: TWITTER/ PRIMEMINISTER GR

Τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που προσφέρει η Ελλάδα για τις κινεζικές εταιρείες υπογράμμισε ο πρωθυπουργος Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στην έδρα του ομίλου ΖΤΕ και τη συνάντησή του με την πρόεδρο της εταιρείας στη Σαγκάη.

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας, η ελληνική αγορά αποκτά νέο ενδιαφέρον για την Κίνα, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την προηγμένη τεχνολογία, καθώς οι κινεζικές εταιρίες μπορούν να επεκτείνουν, μέσω της Ελλάδας, τις δραστηριότητές τους στην Ευρώπη.

«Η Ελλάδα έχει δύο μεγάλα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα: τη γεωγραφική της θέση και το υψηλής ειδίκευσης ανθρώπινο δυναμικό της. Αυτά τα δυο πλεονεκτήματα καθιστούν την Ελλάδα ελκυστική για μια στρατηγική συνεργασία με την εταιρεία σας» τόνισε ο κ. Τσίπρας, για να προσθέσει ότι η επένδυση στις νέες τεχνολογίες δίνει προστιθέμενη αξία, ενισχύει την απασχόληση και συμβάλλει στην αύξηση του ΑΕΠ.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της ΖΤΕ τόνισε ότι η εταιρεία δραστηριοποιείται 14 χρόνια στην Ελλάδα, σημειώνοντας πως τον τελευταίο χρόνο το οικονομικό περιβάλλον στη χώρα έχει βελτιωθεί σημαντικά.

Η κινεζική εταιρεία θεωρείται παγκόσμιος ηγέτης στις τηλεπικοινωνίες και είναι η μεγαλύτερη εισηγμένη εταιρεία τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού της Κίνας.

Συμφωνία ΖΤΕ – Forthnet

Παρουσία του Πρωθυπουργού υπεγράφη στη Σαγκάη μνημόνιο συνεργασίας της ΖΤΕ με την ελληνική Forthnet για την κατάρτιση επιχειρηματικού πλάνου συνεργασίας στον τομέα της ανάπτυξης δικτύων νέας γενιάς (NGAs) υπερυψηλών ταχυτήτων.