Λύθηκε το θέμα με τα λανθασμένα απολυτήρια, διαβεβαιώνει το υπ. Παιδείας

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/ΑΡΧΕΙΟΥ

Το πρόβλημα με τη λανθασμένη έκδοση απολυτήριων τίτλων από ελάχιστα Λύκεια της χώρας έχει αντιμετωπιστεί, διαβεβαιώνει το υπουργείο Παιδείας σε ανακοίνωσή του με αφορμή σχετικές αναρτήσεις και δημοσιεύματα σε ΜΜΕ.

Όπως εξηγεί το υπουργείο, το πρόβλημα προέκυψε καθώς ένας «μικρός αριθμός απολυτηρίων εκδόθηκε με βάση την προγενέστερη έκδοση  απολυτηρίων τίτλων (σχολικό έτος 2014-2015), η οποία ήταν αναρτημένη στο Μyschool και στην οποία υπήρχε η ένδειξη  ‘Ομάδες Προσανατολισμού /κατεύθυνση’ και όχι η σωστή  ένδειξη ‘Ομάδες Προσανατολισμού’, η οποία ισχύει για το σχολικό έτος 2015-16».

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, εκ παραδρομής και με ευθύνη τους  ορισμένοι Διευθυντές Σχολείων και Σύλλογοι Καθηγητών  προχώρησαν σε  λανθασμένη εκτύπωση και έκδοση απολυτηρίων τίτλων  πριν από την λήξη και των επαναληπτικών εξετάσεων  και  παρά την πρόβλεψη της σχετικής υπουργικής απόφασης.

Το υπουργείο τονίζει ότι μόλις «ενήργησε άμεσα» μόλις πληροφορήθηκε για το παραπάνω γεγονός, ζητώντας ενημέρωση από τους Περιφερειακούς Διευθυντές εκπαίδευσης Στη συνέχεια δόθηκαν οδηγίες προκειμένου σε συνεργασία με τις οικείες Διευθύνσεις  και αφού οι τελευταίες εντοπίσουν τα σχολεία που εξέδωσαν λανθασμένους τίτλους, να προχωρήσουν στις αναγκαίες ενέργειες με βάση την κείμενη νομοθεσία, για την απόσυρση των λανθασμένων τίτλων και την έκδοση νέων  ορθών.

«Τα ελάχιστα  λανθασμένα απολυτήρια έχουν αποσυρθεί  και  αντικατασταθεί από νέα», διευκρινίζει η ανακοίνωση του υπουργείο, προσθέτοντας ότι δεν δικαιολογείται οποιαδήποτε  ανησυχία.