Συναγερμός χθες στο Μαξίμου για τη Siemens

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS/ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS/ΑΡΧΕΙΟΥ

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε το βράδυ της Τρίτης στο Μαξίμου η είδηση της επ’ αόριστον αναβολής της δίκης των κατηγορούμενων για τα λεγόμενα «μαύρα ταμεία» της Siemens.

Οι σκιές σε ένα θέμα όπως αυτό της διαφθοράς που ο Πρωθυπουργός πιστεύει ότι αποτελεί τον βασικό λόγο που οΣΥΡΙΖΑ παραμένει στην εξουσία, παρά την υπογραφή μιας εμπροσθοβαρούς και «δύσκολης» συμφωνίας με τους δανειστές τον περασμένο Ιούλιο, εξόργισε στην κυριολεξία τα στελέχη του Μαξίμου.

Γι’ αυτό και μετά την αμηχανία των πρώτων ωρών και τις εξηγήσεις του ΥΠΕΞ, που κρίθηκαν επαρκείς το Μαξίμου πέρασε χθες στην αντεπίθεση.

Εν πρώτοις, φωτογράφησε ευθέως τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, Ισίδωρο Ντογιάκο, διαρρέοντας ότι «ο Ντογιάκος δεν είναι άσχετος νομικός για να κάνει παράλειψη», ενώ ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο, και ενημερώθηκε αναλυτικά για τις εξελίξεις στη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης. Αργά χθες το βράδυ κατόπιν σχετικού αιτήματος της Προέδρου του Αρείου Πάγου, Β. Θάνου, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γ. Αμανατίδης, μετέβη στο Μέγαρο του Αρείου Πάγου και ενεχείρισε στην κ. Πρόεδρο το σύνολο της υπηρεσιακής αλληλογραφίας μεταξύ της Μεταφραστικής Υπηρεσίας του υπουργείου Εξωτερικών και της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών που αφορά στη μετάφραση του παραπεμπτικού βουλεύματος για την υπόθεση της Siemens.

Παράλληλα σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης θα μεταβεί στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και θα ζητήσει από την Εισαγγελέα Ξένη Δημητρίου να παραγγείλει την εκδίκαση των δύο υποθέσεων της Siemens που βρίσκονται στο ακροατήριο (ψηφιοποίηση παροχών του ΟΤΕ και δωροδοκία τέως κυβερνητικών στελεχών), κατ’ απόλυτη προτεραιότητα, όπως προβλέπει το άρθρο 30 παρ. 3 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, για υποθέσεις εξαιρετικής φύσης.

Την ίδια ώρα, το ένα μετά το άλλο τα κυβερνητικά στελέχη έκαναν λόγο για μεθόδευση, ανεβάζοντας ψηλά τους τόνους της αντιπαράθεσης με την αντιπολίτευση λίγες ημέρες πριν την ψηφοφορία στη Βουλή για τον νέο εκλογικό νόμο.

Πηγή: Ναυτεμπορική