Η πολυτελής ζωή της κυρίας Ερντογάν: Εθισμένη με τα ψώνια και την πολυτέλεια

h-gunaika-tou-erntogan-tourkia

Μπορεί ο Ερντογάν να «παίζει» με το δημοκρατικό αίσθημα του τουρκικού λαού, ωστόσο, ο ίδιος και η σύζυγός του ζουν μια πολυτελή και σπάταλη ζωή. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το παλάτι που έχτισε για τον εαυτό του αλλά και οι κατηγορίες κατά της γυναίκας του για το πόσο σπάταλη είναι.
Η βρετανική «Daily Mail» δημοσίευσε άρθρο για την πλούτη ζωή του Ερντογάν και πιο συγκεκριμένα στην «εθισμένη» στα ψώνια, όπως τονίζεται, σύζυγό του, Εμινέ Ερντογάν.
Η περιουσία του πιο ισχυρού άντρα της Τουρκίας φαίνεται πως ανέρχεται στα 139 εκατομμύρια λίρες, οι οποίες αντιστοιχούν σε περισσότερα από 166 εκατομμύρια ευρώ, ενώ στην οικογένεια Ερντογάν ανήκουν τρία παλάτια.

Η Εμινέ Ερντογάν, από την πλευρά της ισχυρίζεται πως ζει μια ταπεινή και μετριοπαθή ζωή, περνώντας τις μέρες της στην κουζίνα του παλατιού. Ωστόσο, τα τουρκικά μέσα τοποθετούν συχνά στο στόχαστρο τους την 60χρονη πρώτη κυρία της Τουρκίας, η οποία φαίνεται πως λατρεύει να ξοδεύει τεράστια ποσά για την αγορά τόσο ρούχων όσο και αντικών. Την ίδια ώρα που το ένα τέταρτο του τουρκικού πληθυσμού ζει σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, η σύζυγος του Ερντογάν πίνει κάθε μέρα σε χρυσές κούπες ειδικό λευκό τσάι αξίας περίπου 1.800 ευρώ το κιλό. Ακόμα, σε ένα ταξίδι τους στις Βρυξέλλες τον περασμένο Οκτώβριο, οι άντρες ασφαλείας τους Ερντογάν έκλεισαν ένα ολόκληρο εμπορικό κέντρο, ώστε η σύζυγός του να κάνει ανενόχλητη τα ψώνια της.

Το απόλυτο επιστέγασμα του πλούτου της οικογένειας Ερντογάν είναι, ωστόσο το «Ak Saray», δηλαδή το λευκό παλάτι, το οποίο βρίσκεται στα περίχωρα της Άγκυρας και καλύπτει 300.000 τετραγωνικά μέτρα, με 1.000 δωμάτια, γραφεία, αίθουσες εκδηλώσεων, λίμνες και κήπους. Το κόστος της κατασκευής του παλατιού ξεπέρασε τα 250 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι ταπετσαρίες των τοίχων φαίνεται πως είναι φτιαγμένες από μετάξι. Μάλιστα, κατά την απόπειρα του πραξικοπήματος, το λευκό παλάτι βομβαρδίστηκε, χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν έχει υποστεί σοβαρές ζημιές. Όπως συμβαίνει στον Λευκό Οίκο, το λευκό παλάτι διαθέτει δωμάτια έκτακτης ανάγκης και καταφύγια.

Ο Ταγίπ Ρετζέπ Ερντογάν είχε ανακηρυχθεί από το περιοδικό Forbes ο πλουσιότερος πολιτικός ηγέτης στον κόσμο.