Νέες δομές ειδικής αγωγής σε λειτουργία από τον Σεπτέμβριο

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/ΑΡΧΕΙΟΥ

Την ίδρυση 538 νέων τμημάτων Ένταξης (ΤΕ) στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και 23 νέων σχολικών μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

«Σε συνθήκες κρίσης και δημοσιονομικών πιέσεων το ΥΠΠΕΘ αυξάνει κατά 20% τα τμήματα Ένταξης και κατά 8% τα ειδικά σχολεία», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Από το σχολικό έτος 2016 – 17, πέραν των υπαρχόντων, θα λειτουργήσουν επιπλέον 61 ΤΕ σε Νηπιαγωγεία, 351 ΤΕ σε Δημοτικά Σχολεία, 126 ΤΕ σε Γυμνάσια, τρία Ειδικά Νηπιαγωγεία, εννέα Ειδικά Δημοτικά Σχολεία, πέντε Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. και εννέα Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια. Ακόμα ιδρύονται 12 Λυκειακές Τάξεις στα υπάρχοντα Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια.

Το υπουργείο Παιδείας προαναγγέλλει ότι θα προωθήσει άμεσα νομοθετικές αλλαγές που θα βελτιώσουν την ειδική εκπαίδευση και ειδικότερα την ειδική επαγγελματική εκπαίδευση και θα ενισχύσουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της εκπαίδευσης των μαθητών.

Ακόμη, δεσμεύεται ότι κατά το σχολικό έτος 2016 – 17, οι προσλήψεις θα είναι αυξημένες και κατά προτεραιότητα τόσο για την κάλυψη των αναγκών των δομών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης όσο και για την κάλυψη των εκπαιδευτικών και ψυχοκοινωνικών αναγκών των μαθητών που φοιτούν στα σχολεία γενικής εκπαίδευσης.