«Θύμα» της τρομοκρατίας ο παγκόσμιος τουρισμός

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Παρίσι. Νίκαια. Βρυξέλλες. Ορλάντο. Κωνσταντινούπολη. Βραζιλία. Ντάλας. Ο κατάλογος των πόλεων και χωρών ανά τον κόσμο που επισκιάζονται από την τρομοκρατία, περιστατικά βίας και αυξημένη εγκληματικότητα γίνεται ολοένα και πιο μακροσκελής, με αρνητικό αντίκτυπο στη βιομηχανία ταξιδίων και την τουριστική κίνηση. Στη διάρκεια του 2015, ο τουρισμός συνεισέφερε περίπου 7,2 τρισ. δολάρια στο παγκόσμιο ΑΕΠ, στηρίζοντας ανά τον κόσμο περισσότερες από 284 εκατ. θέσεις εργασίας, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδίων και Τουρισμού.
Οι 73,4 εκατ. Αμερικανοί που ταξίδεψαν στο εξωτερικό πέρυσι -αριθμός αυξημένος σχεδόν κατά 8% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά- έδωσε ώθηση στους παραπάνω αριθμούς. Φέτος όμως, οι Αμερικανοί τουρίστες λαμβάνουν ολοένα και περισσότερο υπόψη το τρομοκρατικό ρίσκο όταν σχεδιάζουν τις διακοπές τους.
Η σκιά της τρομοκρατίας επηρεάζει και την Ευρώπη, με τον τουριστικό τομέα της Γαλλίας να έχει χάσει περίπου 270 εκατ. ευρώ(299 εκατ. δολάρια) από τα τέλη του 2015.