Σάββας Αναστασιάδης: Η διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες ήταν διαδικασία τζόγου

savvas-anastasiadis

Ο Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Σάββας Αναστασιάδης  σε συνέντευξη  στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης, fm 100  μίλησε για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών.

” Καταρχήν να πούμε ότι όλη αυτή η διαδικασία έχει πολλά προβλήματα. Δηλαδή νομικά είναι διάτρητη ακόμη, δεν έχει οριστικοποιηθεί, διότι ο νόμος βρίσκεται στο συμβούλιο της επικρατείας και θα δούμε ποια θα είναι η απόφαση “, δήλωσε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης fm 100 και τον Βασίλη Κοντογουλίδη σήμερα το πρωϊ, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σάββας Αναστασιάδης
” Η κυβέρνηση θέλει να δημιουργήσει ένα νέο τηλεοπτικό τοπίο , και όσον αφορά αυτό τουλάχιστον θεωρητικά το έχει καταφέρει, δηλαδή έχει περιορίσει τις άδειες σε τέσσερις και από αυτές οι δύο είναι νέοι καναλάρχες. Βεβαίως είναι άκρως προβληματικό θεσμικά διότι περιορίζει τον πλουραλισμό, το τέσσερα είναι ένα νούμερο αυθαίρετο. Ηθικά  διάτρητο θα έλεγα και ως προς τον τρόπο που έγινε η διαδικασία, δηλαδή ως προς το τζογάρισμα  και ως προς το αποτέλεσμα, “, τόνισε ο κ. Αναστασιάδης,

σημειώνοντας πως, « κάποιος αγόρασε ένα προϊόν με 40 εκατομμύρια και κάποιος άλλος  που έδινε 60 εκ. ευρώ τελικά δεν πήρε»
Ερωτηθείς  για τις δηλώσεις Καμένου σχετικά με τον κ. Καλογρίτσα, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είπε: ” Δημιουργείται ένα ηθικό θέμα . Δεν ξέρω αν ο κ. Καμένος έχει την δύναμη και το ανάστημα να το προχωρήσει, εν τοιαύτη περιπτώσει πάντως, έκανε δημόσιες δηλώσεις για τον κ. Καλογρίτσα και αυτό δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο “.
Αναφορικά με το αν η διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες ήταν  διαδικασία φιλελευθερισμού , ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε: « Δεν νομίζω ότι η διαδικασία αυτή έχει σχέση με διαδικασία φιλελευθερισμού. Ήταν διαδικασία τζόγου, διότι έχει αυτό το στοιχείο που και εσείς αναφέρατε, του Σαββίδη που έδωσε 60 εκ., 17 εκ. περισσότερα από τον τελευταίο και δεν μπόρεσε να πάρει άδεια. Και δεύτερο, το ότι το ίδιο προϊόν πωλείται σε διαφορετική τιμή για τον ίδιο σκοπό και στη ίδια αγορά, με τις ίδιες προϋποθέσεις και το ίδιο πλαίσιο,  σε κάποιον άλλο, νομίζω ότι δημιουργεί ανισότητες και αδικίες».

« Είμαστε στην αρχή και νομίζω ότι σε αυτή τη διαδικασία ο πόλεμος αρχίζει τώρα. Έμειναν τέσσερα κανάλια έξω, θα απολυθούνε χιλιάδες εργαζόμενοι, θα μειωθούνε  θέσεις εργασίας και θα δούμε τα νέα κανάλια με αυτά τα υψηλά τιμήματα αν μπορούνε να είναι βιώσιμα.

Ο τρόπος και η διαδικασία που έδωσε η κυβέρνηση τις άδειες δεν έχει κανένα στοιχείο τέτοιο που να αποκλείει τη διαπλοκή» » κατέληξε ο κ. Αναστασιάδης.