Διαβεβαιώσεις Γ. Κατρούγκαλου για την καταβολή των συντάξεων

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ΑΡΧΕΙΟΥ

Για την καταβολή των συντάξεων διαβεβαίωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν κινδυνεύει ούτε μία σύνταξη».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1» και ερωτηθείς για το «δάνειο» του ΙΚΑ από τον ΑΚΑΓΕ, ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι αυτό δεν συνιστά πρόβλημα ή καινοφανή πρακτική.

Όσον αφορά τις αναδρομικές κρατήσεις, εξήγησε ότι είναι άδικο να εισπραχθούν μαζεμένα τα αναδρομικά των περικοπών και δήλωσε ότι θα εφαρμοστεί ο νόμος που αφορούσε και τους συνταξιούχους του Δημοσίου.

Κάνοντας ειδική μνεία στη διαπραγμάτευση για τα εργασιακά, ο κ. Κατρούγκαλος εξήρε το γεγονός ότι ο κατώτατος ρυθμός έμεινε εκτός των συζητήσεων και διευκρίνισε ότι αυτό που θα τεθεί επί τάπητος, είναι ο τρόπος υπολογισμού.

Η ελληνική πλευρά, σύμφωνα με τον ίδιο, θα θέσει το ζήτημα της επαναφοράς των συλλογικών διαπραγματεύσεων, και εξαπέλυσε νέα επίθεση προς το ΔΝΤ για το ζήτημα των ομαδικών απολύσεων και του συνδικαλιστικού νόμου.

Σχετικά με την περικοπή του ΕΚΑΣ, παραδέχθηκε ότι πρόκειται για ένα άδικο μέτρο, το οποίο δεν συνιστά μεταρρύθμιση, ενώ τάχθηκε εναντίον κάθε οριζόντιας μείωσης.