Σάββας Αναστασιάδης: Η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός έχουν την ευθύνη για λύση του προβλήματος του ΟΑΣΘ

vouleftes nea dimokratia

«Έχετε απόλυτο δίκιο σε αυτό που λέτε ότι η Θεσσαλονίκη έγινε πεδίο αντιπαραθέσεων και θα έλεγα ότι ως ένα βαθμό ο κ. Σπίρτζης εξαντλεί τη ιδεοληψία και την εμμονή του» , δήλωσε στο ράδιο Θεσσαλονίκη και τον δημοσιογράφο Στέφανο Διαμαντόπουλο ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σάββας Αναστασιάδης.

«Την ευθύνη για να δώσει λύση σε ένα τέτοιο πρόβλημα την έχει , κυρίως η κυβέρνηση», τόνισε ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου γιατί το θέμα δεν πάει στη Βουλή , είπε: «Θα το πάμε στη Βουλή το θέμα του ΟΑΣΘ, αλλά ο κ. Σπίρτζης δεν θα έρθει, γιατί ψεύδεται. Άκουγα όσα έλεγε χθες, είναι αναληθή και ανακριβή».

« Υποσχέθηκε στους εργαζομένους ότι θα τους δώσει τα χρήματα, αλλά δεν τα δίνει χρησιμοποιώντας δικαιολογίες του τύπου «να δώσουν τους λογαριασμούς», «να υπάρξει διαφάνεια» κ.α., υπογράμμισε ο κ. Αναστασιάδης, σημειώνοντας ,
« Πρέπει να γνωρίζετε ότι έχει γίνει έλεγχος με εντολή του κ. Σπίρτζη στον ΟΑΣΘ , εδώ και ένα εξάμηνο και δεν έχει διαπιστωθεί τίποτε. Το πόρισμα δημοσιοποιήθηκε από τον ΟΑΣΘ»
« Γνωρίζω ότι έστειλε τρία κλιμάκια για έλεγχο στον ΟΑΣΘ, δεν έχει διαπιστωθεί καμία ατασθαλία , είναι σε γνώση του , και απορώ γιατί ακόμη μιλάει για αδιαφάνεια» , κατέληξε ο κ. Αναστασιάδης.

« Από την ενημέρωση που μας έκαναν ο Πρόεδρος και κάποια μέλη του Δ.Σ., διαπιστώθηκε ότι υπάρχει μία άρνηση του Υπουργείου και κυρίως του κ. Σπίρτζη να συζητήσει με την διοίκηση του ΟΑΣΘ», δήλωσε σήμερα στο δημοτικό ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης fm 100 ο Βουλευτής Ν.Δ. Σάββας Αναστασιάδης.

« Διότι με έναν κατάλογο περίπου 12 εγγράφων που μας παρουσίασε ο Πρόεδρος , από τον Φεβρουάριο του 2015, αιτείται συνάντηση με τον Υπουργό, ο οποίος δεν του απάντησε και δεν τον δέχτηκε ποτέ, παρά μόνο μία φορά προς τα τέλη Αυγούστου για πολύ λίγο.Η διοίκηση και οι εργαζόμενοι ήθελαν να συζητήσουν τα θέματα και τα προβλήματα και να προλάβουν όλα αυτά τα δυσάρεστα που ζει εδώ και μία εβδομάδα η πόλη της Θεσσαλονίκης , αλλά υπάρχει μία άρνηση από την κυβέρνηση », τόνισε ο κ. Αναστασιάδης.

Αναφορικά με τις οφειλές του δημοσίου προς τον ΟΑΣΘ, ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης είπε μεταξύ άλλων, ότι σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαν από την διοίκηση του ΟΑΣΘ, αυτά που λέει ο κ. Σπίρτζης ότι το κράτος δεν τους οφείλει τίποτε είναι ψεύδη, συμπληρώνοντας σχετικά, « Εκείνο που προκάλεσε σε όλους μας εντύπωση ήταν το γεγονός ότι η πολιτεία οφείλει να καταβάλει στον οργανισμό, το ποσοστό της αύξησης του ΦΠΑ από το 13% στο 23% και στη συνέχεια στο 24%. Και ενώ για τις αστικές συγκοινωνίες των Αθηνών ο κ. Σπίρτζης έχει εκδώσει σχετική ΚΥΑ και το έχει καταβάλει, αρνείται να το κάνει για τον ΟΑΣΘ. Γιατί αυτή η αντιμετώπιση στον οργανισμό; »

« Άκουγα τον Υπουργό να λέει ότι «το πάρτι τελείωσε», ότι «υπάρχει αδιαφάνεια» κ.λ.π. Πληροφορηθήκαμε ότι έγινε διαχειριστικός έλεγχος στον οργανισμό. Επί έξη μήνες υπήρχαν ελεγκτές του δημοσίου, του Υπουργείου Οικονομικών, του Υπουργείου μεταφορών, της Οικονομικής επιθεώρησης και το πόρισμα δεν έβγαλε τίποτε. Εάν υπάρχει κάτι ας το ανακοινώσει ο Υπουργός. Και εάν η είναι κακή, ας την φέρει στη Βουλή να την αλλάξει, γιατί ταλαιπωρεί τον κόσμο», υπογράμμισε ο κ. Αναστασιάδης. « Εμείς θα δούμε τους εργαζόμενους και στη συνέχεια οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης θα ζητήσουμε συνάντηση με τον Υπουργό για να δοθεί τέρμα σε αυτή την ταλαιπωρία», κατέληξε ο Βουλευτής.
Αντιπροσωπεία των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Θεσσαλονίκης, αποτελούμενη από τους κ.κ. Κώστα Γκιουλέκα, Σταύρο Καλαφάτη και Σάββα Αναστασιάδη, ζητήσαμε και είχαμε σήμερα συνάντηση με τη Διοίκηση του ΟΑΣΘ και τον πρόεδρο κ. Χρήστο Στεφανίδη, σε μία προσπάθεια ουσιαστικής ενημέρωσης και παρέμβασης με στόχο την άρση της ταλαιπωρίας που υφίστανται οι Θεσσαλονικείς, στερούμενοι των υπηρεσιών του μοναδικού φορέα αστικών συγκοινωνιών της πόλης.

 

Διαπιστώνουμε ότι επί 18 μήνες δεν υπήρξε καμία ουσιαστική επικοινωνία και συνεργασία της ηγεσίας του αρμόδιου Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με τον ΟΑΣΘ για εξεύρεση λύσης σε ένα χρονίζον πρόβλημα, με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε στη σημερινή ταλαιπωρία των πολιτών της Θεσσαλονίκης.

 

Διαπιστώνουμε επίσης, ότι η ευθύνη για την απουσία επικοινωνίας βαρύνει την ηγεσία του υπουργείου με δεδομένες τις διαρκείς προσπάθειες της διοίκησης του ΟΑΣΘ και των εργαζομένων (με τους εκπροσώπους των οποίων θα πραγματοποιήσουμε αντίστοιχη συνάντηση το συντομότερο δυνατό), να παρουσιάσουν αναλυτικά και τεκμηριωμένα τις θέσεις και τις προτάσεις τους.

 

Καλούμε την ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Επικοινωνιών, να πάψει να κωλυσιεργεί με υποσχέσεις που διαψεύδονται την επόμενη μέρα και ανταποκριθεί στις ευθύνες που του αναλογούν για άμεση αποκατάσταση της λειτουργίας των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης.