«Πόλεμος» ξέσπασε ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΕΒ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Πολλά ερωτήματα έχει προκαλέσει στην αγορά η κόντρα ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΕΒ που ξέσπασε την Κυριακή με τη σφοδρή λεκτική επίθεση της υφυπουργού Βιομηχανίας Θεοδώρας Τζάκρη κατά του προέδρου του ΣΕΒ Θεόδωρου Φέσσα, με αφορμή συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα, στην οποία ασκούσε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση.

Παρότι χθες, δεν υπήρξαν άλλες ανακοινώσεις ούτε από τη μία, ούτε από την άλλη πλευρά δεν ήταν λίγοι οι επιχειρηματίες που διερωτώντο, αν η «έκρηξη» της κας Τζάκρη, εκπροσωπούσε μόνον την ίδια ή την κυβέρνηση. Kάποιοι υπενθύμιζαν μάλιστα και ένα retweet του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη στον λογαριασμό, που έλεγε «Ο ΣΕΒ να αποφασίσει τι θέλει να είναι. Ιδεολογική γιάφκα της Δεξιάς, άντρο νεοφιλελευθερισμού ή έκφραση της νέας επιχειρηματικότητας;».

Το retweet από το tvxs, έχει ημερομηνία 23 Σεπτεμβρίου, ακριβώς μία ημέρα μετά, τη δημοσίευση του εβδομαδιαίου δελτίου του ΣΕΒ, που επιχειρούσε σύγκριση των εμφανίσεων του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του αρχηγού της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ. Πρόκειται για το ίδιο δελτίο, που ο ΣΕΒ απέσυρε και κυκλοφόρησε στη συνέχεια την ορθή επανάληψή του, απαλείφοντας αρκετές από τις αρχικές, αιχμηρές αλλά και σκωπτικές εκφράσεις.

Με αναφορές στο δελτίο που αποσύρθηκε ξεκινά την ανακοίνωση της Κυριακής η κα Τζάκρη, χαρακτηρίζοντας τις δηλώσεις Φέσσα «σίκουελ της ανοίκειας και αήθους επίθεσης του προέδρου του ΣΕΒ στον ΣΥΡΙΖΑ». Μιλά για πρωτοφανή εξύβριση του πρωθυπουργού μετά τη δήθεν εκ παραδρομής δημοσίευση του αρχικού δελτίου και για ευθεία επίθεση «στον ΣΥΡΙΖΑ ως άλλος εκπρόσωπος της ΝΔ, χρησιμοποιώντας τη θεσμική του θέση προς ίδιον όφελος». Η υφυπουργός αφήνει αιχμές και για διαπλοκή.

«Είναι επίσης προφανές ότι το είδος της επιχειρηματικότητας που εκπροσωπεί ο κ. Φέσσας και μία μικρή ομάδα επιχειρηματιών πέριξ αυτού ανθίζει μόνο σε περιβάλλοντα διαπλοκής και σήψης», αναφέρει χαρακτηριστικά η δήλωση της υφυπουργού. «Γι’ αυτού του είδους την επιχειρηματικότητα, ένα τέτοιο περιβάλλον πράγματι μόνο η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη μπορεί να διασφαλίσει», προσθέτει.

Στην επίμαχη συνέντευξη ο κ. Φέσσας είχε δηλώσει ότι «χρειαζόμαστε περισσότερους Πιτσιόρλες στην κυβέρνηση», ότι ο εκλογικός στρατός του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι συνδικαλιστές που διοικούν τις κρατικές επιχειρήσεις, ότι ο κ. Τσίπρας έχει εξελιχθεί στην κοσμοθεωρία του και έχει καταλάβει ότι χωρίς ιδιωτικές επενδύσεις δεν θα υπάρξει ανάκαμψη και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη ευαγγελιζόμενος μία «αριστερή προσέγγιση για την οικονομία, ένα πολύ μεγάλο κράτος… ένα μοντέλο που πέθανε το 1989 και όπου υπάρχει φέρνει φτώχεια».

Τέλος, απαντώντας στις αιτιάσεις της υφυπουργού Βιομηχανίας, ο ΣΕΒ στην ανακοίνωση της Κυριακής ανέφερε ότι η επίθεση της υφυπουργού είναι «εκτός από υβριστική και απολύτως αβάσιμη» και τονίζει ότι ο Σύνδεσμος δεν είναι φερέφωνο κανενός κόμματος.

Πηγή: Ημερησία