Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, την ερχόμενη βδομάδα, για συγκρότηση του ΕΣΡ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Την επόμενη εβδομάδα (Τετάρτη ή Πέμπτη), με πρωτοβουλία του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, θα συνεδριάσει η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής με αντικείμενο την συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ).

«Υπάρχει μία αναγκαιότητα. Καθώς κλείνει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ο κύκλος για τα πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικά δίκτυα, και περιμένουμε και την απόφαση του ΣτΕ, θα πρέπει με ταχείς ρυθμούς να ενισχυθεί ο ρόλος του ΕΣΡ και να ξεκινήσει η διαδικασία για τα άλλα κανάλια και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς», είπε ο κ. Βούτσης σε δημοσιογράφους.

Ο πρόεδρος της Βουλής ξεκαθάρισε ότι στη συνεδρίαση της Διάσκεψης «δεν θα υπάρχει προπαρασκευαστική διαδικασία. Θα είναι για ψηφοφορία». Υπενθύμισε ότι «η πρόταση είχε κατατεθεί από πέρυσι», αλλά μπορεί να γίνουν αλλαγές στα πρόσωπα. «Προφανώς θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις και με βάση την ωρίμανση. Δεν ξέρουμε αν οι ίδιοι άνθρωποι είναι διατεθειμένοι. Θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις και ελπίζω σε ευτυχή κατάληξη», είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμη ο κ. Βούτσης ανακοίνωσε ότι «θα υπάρξει προικοδότηση του ΕΣΡ ώστε να λειτουργήσει στα πρότυπα της γαλλικής αρχής. Δεν γίνεται με τα ψέματα να κάνουμε ανεξάρτητες αρχές».