«Ανακωχή» μέχρι νεωτέρας για τα κανάλια και στροφή στη διαπραγμάτευση

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/ PANAGOPOULOS GIANNIS

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/ PANAGOPOULOS GIANNIS

Εν αναμονή των δύο διασκέψεων της Ολομέλειας του ΣτΕ, πιθανότατα την ερχόμενη Δευτέρα και Τετάρτη, όπου και θα κριθεί ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες, το Μαξίμου πέρασε χθες Τετάρτη στην αντεπίθεση δια του αρμόδιου υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά και του διευθυντή του γραφείου του Πρωθυπουργού, Δημήτρη Τζανακόπουλου.

Ο κ. Παππάς μιλώντας στον ΣΚΑΪ, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν αλλαγές στην τροπολογία που μεταξύ άλλων προέβλεπε το κλείσιμο των καναλιών που δεν εξασφάλισαν άδεια. «Θα είμαστε ανοικτοί σε προτάσεις και ιδέες μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο…  Θα μπορούσε να προκληθεί διάλογος εάν ξεκινήσει μια σοβαρή συζήτηση, καλό είναι να σταλεί μήνυμα ενότητας», σημείωσε ο κ. Παππάς

Από την πλευρά του ο κ. Τζανακόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1,  δήλωσε ότι «η τροπολογία αποτελεί απαραίτητο βήμα για να συνεχιστεί η προσπάθεια ρύθμισης του τοπίου. Θα επιδιώξουμε τις ευρύτερες δυνατές συναινέσεις. Θα υπάρξει πάρα πολύ μεγάλη μέριμνα στην απορρόφηση εργαζομένων από υπόλοιπους σταθμούς και να βρεθεί λύση που θα συμφωνούν όλοι».

Την ίδια ώρα βέβαια το Μαξίμου, με αφορμή επικριτική για το ΣτΕ αναφορά από το βήμα της Βουλής του βουλευτή της Ν.Δ. Θεόδωρου Φορτσάκη, μίλησε για «bullying της Ν.Δ. στη Δικαιοσύνη» που «δεν έχει τέλος».

Από σήμερα πάντως και μέχρι να εκδοθεί η απόφαση του ΣτΕ το ενδιαφέρον του Μαξίμου στρέφεται στην έναρξη της διαπραγμάτευσης για τη 2η αξιολόγηση. Αύριο καταφθάνουν στην Αθήνα οι επικεφαλής των θεσμών και την Κυριακή αναμένεται η πρώτη συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο.

Στο μεσοδιάστημα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα επιχειρήσει στις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται από χθες το βράδυ να διερευνήσει τις προθέσεις των δανειστών, κυρίως για τον χρόνο ολοκλήρωσης της διαπραγμάτευσης, από τον οποίο θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό και ο ανασχηματισμός.

Όπως έχει γράψει το naftemporiki.gr, αν τα μηνύματα από τις Βρυξέλλες είναι αρνητικά, ο ανασχηματισμός θα λάβει χώρα αμέσως μετά την πρώτη συνεδρίαση της νέας Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στο τέλος του μήνα, 29 και 30 Οκτωβρίου.

Πηγή: Ναυτεμπορική