Καταβάλλονται σήμερα τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ

ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΡΧΕΙΟΥ

Πάνω από 225 εκατ. ευρώ, θα καταβληθούν σήμερα Πέμπτη σε 716 χιλιάδες δικαιούχους των Οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ.

Αυτό που τονίζεται από την διοίκηση είναι ότι πρόκειται για την μεγαλύτερη πληρωμή από το 2013!

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού,  καταβάλλονται τα επιδόματα Γ’ τριμήνου 2016 (Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών) στους δικαιούχους που υπέβαλλαν αίτηση Α21 μέσω του περιβάλλοντος taxisnet μέχρι και 23-09-2016 και πληρούν τις προϋποθέσεις σύμφωνα με τους ηλεκτρονικούς ελέγχους.

Παράλληλα θα  πληρωθούν και οι εκκρεμείς αιτήσεις (A21) έτους 2016 καθώς και των προηγούμενων ετών, για τις οποίες προσκομίσθηκαν δικαιολογητικά τουλάχιστον μέχρι τις αρχές Αυγούστου 2016 και από τον έλεγχο τους προέκυψε ότι είναι πλήρη.

Η πληρωμή αυτή αφορά 716.975 δικαιούχους και η συνολική δαπάνη ανέρχεται στο ποσό των 226.974.174,47 ευρώ. «Σημειώνουμε ότι είναι η μεγαλύτερη σε πλήθος δικαιούχων και δαπάνης πληρωμή οικογενειακών επιδομάτων που έγινε από το έτος 2013 έως σήμερα», τονίζει η διοίκηση του ΟΓΑ.

Όσοι από τους δικαιούχους οικογενειακών επιδομάτων υπέβαλαν αίτηση Α21μέχρι και τις 23-09-2016 και δεν τους καταβληθεί το επίδομα θα πρέπει να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του ΟΓΑ (www.oga.gr ), στην ένδειξη

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΟΓΑ, ενότητα «Υπηρεσίες προς το Κοινό», πεδίο «Πληροφορίες Οικογενειακών Επιδομάτων» , προκειμένου να ενημερωθούν για το λόγο μη πληρωμής τους καθώς και για τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν στον ΟΓΑ (Κεντρική Υπηρεσία ή αρμόδιο Υποκατάστημα).

Για αυτούς τους δικαιούχους, η πληρωμή των οικογενειακών επιδομάτων θα γίνει μετά την προσκόμιση και έλεγχο των απαραίτητων δικαιολογητικών από τις υπηρεσίες του Οργανισμού.