ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΣΔΕΠ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε  στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος, με αντιπροσωπεία της ΠΟΣΔΕΠ, αποτελούμενη από τους Ευστάθιο Ευσταθόπουλο, Ευγενία Μπουρνόβα, μέλη της Εκτελεστικής της Γραμματείας και Κώστα Σιέττο, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής.

Η αντιπροσωπεία της ΠΟΣΔΕΠ παρουσίασε από την πλευρά της τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στα πανεπιστήμια. Πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκαν τα προβλήματα της υποχρηματόδοτησης των Πανεπιστημίων, που αφορούν αφενός την έρευνα και αφετέρου βασικά ζητήματα λειτουργίας. Επίσης, έγινε αναφορά στις μισθολογικές απώλειες των μελών ΔΕΠ και τις νομοθετικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης, που αφορούν στα ΑΕΙ, γίνονται μέσω τροπολογιών και εντάσσονται ως ξεχωριστά άρθρα σε νόμους που δεν έχουν άμεση σχέση με τα Πανεπιστήμια.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας παρουσίασε τη γενικότερη θέση του ΚΚΕ για την παιδεία, συμφωνώντας με την επισήμανση ότι αποτελεί προτεραιότητα η παιδεία για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών.

Σε σχέση με τα άμεσα οξυμένα προβλήματα σημείωσε την ανάγκη να υπάρξει γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, για να γίνουν άμεσα προσλήψεις ΔΕΠ, με σταθερή σχέση εργασίας και κάλυψη όλων των ελλείψεων σε υποδομές και γενικότερα ανθρώπινο δυναμικό. Το ΚΚΕ παλεύοντας συνολικότερα για ανάκτηση των απωλειών που σημειώθηκαν στην περίοδο της κρίσης, στηρίζει το αίτημα για την κάλυψη των μισθολογικών απωλειών του κλάδου.