Το ΚΚΕ για τις άθλιες συνθήκες στα κέντρα φιλοξενείας

ΦΩΤΟ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΦΩΤΟ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Το ΚΚΕ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση για τις συνθήλες που επικρατούν στα κέντρα φιλοξενείας μεταναστών:

Με αφορμή το τραγικό περιστατικό του θανάτου της Σύριας πρόσφυγα και του ανήλικου παιδιού της, καθώς και τον τραυματισμό ενός ακόμα παιδιού, από αυτοκινητιστικό ατύχημα, στη δομή φιλοξενίας του πρώην εργοστασίου Φέσσα, βγαίνουν στην επιφάνεια μια σειρά ελλείψεις σχετικά με τις δομές φιλοξενίας, μέσα και έξω από αυτές.

Οι πρόσφυγες πέρα από τις τραγικές συνθήκες τις οποίες αντιμετωπίζουν μέσα στις δομές και οι οποίες αν δεν παρθούν επιπρόσθετα μέτρα μπροστά στον χειμώνα που έρχεται και θα δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο τη ζωή τους, έχουν να αντιμετωπίσουν και την παντελή έλλειψη υποδομής και ασφάλειας στους γύρω δρόμους. Έτσι αναγκάζονται να μετακινούνται νύχτα-μέρα σε δρόμους χωρίς σήμανση και φωτισμό, χωρίς πεζοδρόμια, χωρίς την παρουσία τροχαίας, ώστε να φτάσουν στο Ωραιόκαστρο.

Απαιτείται τώρα κυβέρνηση και δήμος να πάρουν άμεσα μέτρα πρώτα και κύρια για τη μεταφορά των προσφύγων σε δομές που θα προσφέρουν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.

Ταυτόχρονα πρέπει να παρθούν μέτρα ώστε να υπάρχει τροχαία στους δρόμους γύρω από τις δομές, να δρομολογηθούν λεωφορειακές γραμμές για τη δωρεάν μεταφορά των προσφύγων από και προς τα κοντινά αστικά κέντρα και ταυτόχρονα να εγκατασταθεί επαρκής σήμανση και φωτισμός σε όλους τους δρόμους γύρω από τις δομές φιλοξενίας.