Ν. Παππάς: Και οι κρίνοντες κρίνονται – Δεν υποχωρούμε

ΦΩΤΟ: PANTELIS SAITAS

ΦΩΤΟ: PANTELIS SAITAS

Η κυβέρνηση «δεν θα υποχωρήσει» και θα φέρει τη Δευτέρα στη Βουλή νέα ρύθμιση για τις τηλεοπτικές άδειες τόνισε ο υπουργός Επικρατείας, Ν. Παππάς μιλώντας νωρίτερα στην ΕΡΤ, ενώ σχολιάζοντας την απόφαση του ΣτΕ δήλωσε πως «και οι κρίνοντες κρίνονται».

Ο κ. Παππάς ανέφερε ότι η απόφαση του ΣτΕ είναι δεσμευτική, αλλά πρόσθεσε ότι οι δικαστές «κλήθηκαν να αποφασίσουν υπό το βάρος των τηλεοπτικών πιέσεων που δέχτηκαν». «Οι δικαστές αποφασίζουν μέσα στο πλαίσιο των πολιτικών που έχουν διαμορφωθεί και των επικοινωνιακών πιέσεων που υφίστανται», σημείωσε.

Ο υπουργός Επικρατείας διευκρίνισε ότι ο νέος διαγωνισμός θα διεξαχθεί από το ΕΣΡ και ευχήθηκε η διαδικασία να ολοκληρωθεί γρήγορα και το Δημόσιο να εισπράξει το αντίστοιχο τίμημα.

Επισήμανε παράλληλα ότι η κυβέρνηση «δεν έχει τη δυνατότητα να αποφανθεί περί του αριθμού» των αδειών «μέχρι να δούμε αναλυτικά το σκεπτικό». Όπως είπε, «περιμένουμε να καθαρογραφεί η απόφαση και δεν είμαστε νομικά σε θέση να περιορίσουμε τον αριθμό των αδειών».

Ο κ. Παππάς υπεραμύνθηκε των χειρισμών του λέγοντας ότι η κυβέρνηση διενήργησε έναν «κρυστάλλινο, διαφανή διαγωνισμό» με «πολύ αυστηρά κριτήρια αδειοδότησης».

Υπογράμμισε στη συνέχεια ότι «κάνουν τεράστιο λάθος όσοι νομίζουν ότι η κατάσταση θα παραμείνει ως έχει». «Τελειώσαμε με το κλειστό κλαμπ καναλαρχών», είπε, ενώ άσκησε δριμεία κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση.

«Η Ν.Δ. είναι βαρύτατα εκτεθειμένη για την απραξια των 27 ετών. Αποδείχθηκε ότι το Δημόσιο μπορούσε να πάρει λεφτά για τις άδειες και δεν πήρανε λεφτά για τις άδειες», παρατήρησε, συμπληρώνοντας πως είναι επίφαση για τη Ν.Δ. το θέμα της συνταγματικότητας. «Η Ν.Δ. στέλνει μήνυμα συνέχισης της αεροπειρατείας», υποστήριξε.

Τόνισε τέλος ότι οι εκκλήσεις περί παραίτησής του «δεν έχουν θέση» καθώς, όπως είπε, βρίσκεται σε υπουργική θέση γιατί ο λαός εξέλεξε τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Πρωθυπουργός τον επέλεξε για το συγκεκριμένο υπουργείο.