Στις 13 οι συλλήψεις για τα επεισόδια στο Πολυτεχνείο – Ένταση και σε άλλες πόλεις

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS/ TOSIDIS DIMITRIS

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS/ TOSIDIS DIMITRIS

Σε 13 ανέρχονται οι συλλήψεις για τα επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης γύρω από το Πολυτεχνείο, ενώ οι αρχές προχώρησαν και σε πέντε προσαγωγές.

Για αρκετές ώρες η κατάσταση παρέμενε τεταμένη, καθώς ομάδες ατόμων, χρησιμοποιώντας ως ορμητήριο το υπό κατάληψη κτήριο Γκίνη του Ιδρύματος, εκτόξευαν βόμβες μολότοφ, πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, κυρίως στην οδό Πατησίων.

Παράλληλα, οι κουκουλοφόροι έστησαν οδοφράγματα στους δρόμους πέριξ του Πολυτεχνείου. Οι αστυνομικές δυνάμεις από την πλευρά τους, έκαναν χρήση χημικών.

Η οδός Πατησίων και οι δρόμοι στην ευρύτερη περιοχή του Πολυτεχνείου παρέμειναν κλειστοί για αρκετές ώρες, λόγω των επεισοδίων, με την κατάσταση περιοχή να είναι αποπνικτική.

Επεισόδια και σε άλλες πόλεις

Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν και σε άλλες πόλεις, μετά το πέρας συγκεντρώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Στη Θεσσαλονίκη οι αρχές προχώρησαν σε δύο προσαγωγές. Ομάδα διαδηλωτών κινήθηκε από την οδό Εγνατία στους χώρους του ΑΠΘ, στο προαύλιο της Πολυτεχνικής Σχολής, εκτοξεύοντας βόμβες μολότοφ και άλλα αντικείμενα κατά των δυνάμεων της αστυνομίας, οι οποίες από την πλευρά τους έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης.

Στα Ιωάννινα, με τραύμα στο μέτωπο μεταφέρθηκε ο αστυνομικός Διευθυντής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, μετά από επίθεση που δέχθηκε από κουκουλοφόρους, έξω από την Περιφέρεια Ηπείρου, στις 8 το βράδυ. Ομάδα ατόμων πέταξε εναντίον του αστυνομικού διευθυντή καδρόνι.

Στο μεταξύ, σε προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία και στην Πάτρα, μετά από επεισόδια που προκλήθηκαν στο κέντρο της πόλης.

Ένταση και μικροεπεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της πορείας που έγινε για την επέτειο του Πολυτεχνείου και στο Ηράκλειο. Ομάδα νεαρών πέταξε μπογιές στο δικαστικό μέγαρο της πόλης, ενώ έσπασαν και τζαμαρίες εισόδου καταστημάτων προκαλώντας φθορές στη Λεωφόρο Δικαιοσύνης και στην Αγίου Μηνά.

Επεισόδια και συγκρούσεις με την αστυνομία, πετροπόλεμος, βόμβες μολότοφ και πολλές ζημιές, χαρακτήρισαν την πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου στον Βόλο. Η πορεία ξεκίνησε με καθυστέρηση καθώς μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ζήτησαν και τελικά πέτυχαν να αποχωρήσουν από την κορυφή της πορείας οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεύτερη πορεία διαδηλωτών ξεκίνησε μετά τις 8 το βράδυ από την πλατεία Ελευθερίας, πέρασε από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ φωνάζοντας συνθήματα και κατευθύνθηκε προς το Α΄ Αστυνομικό Τμήμα Βόλου, ενώ ορισμένοι διαδηλωτές, έχοντας μαζί τους πέτρες και κομμάτια από πλακάκια και τσιμέντα που αφαίρεσαν από τον χώρο του πανεπιστημίου, επιτέθηκαν στους αστυνομικούς.