Το πρόγραμμα επίσκεψης του Μοσκοβισί στην Αθήνα

ΦΩΤΟ: REUTERS/ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: REUTERS/ΑΡΧΕΙΟΥ

Τη Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου, στις 17.00 το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου, θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Πιερ Μοσκοβισί, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στην Αθήνα.

Νωρίτερα, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δήμο Παπαδημητρίου (ώρα 15:00), ενώ αργότερα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο (ώρα 18:15).

Το βράδυ της ίδιας ημέρας, ο κ. Μοσκοβισί θα εκφωνήσει κεντρική ομιλία, κατά τη διάρκεια δείπνου, που οργανώνεται στο πλαίσιο του Συνεδρίου «THE GREEK ECONOMY CONFERENCE» από το Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο.

Την Τρίτη, ο Επίτροπος, θα συμμετάσχει σε πρόγευμα εργασίας με τον πρόεδρο και τα μέλη του δ.σ. του ΣΕΒ και αμέσως μετά θα συναντηθεί με την υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Εφη Αχτσιόγλου (ώρα 10:15) Θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου του Επιτρόπου στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ε.Ε. στην Ελλάδα (ώρα 11:15).

Το πρόγραμμα του κ. Μοσκοβισί στην Αθήνα θα ολοκληρωθεί με επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στο 7ο Δημοτικό Σχολείο του Δήμου Γέρακα (ώρα 14.00, Αισώπου 11Β, Γέρακας), πρότυπο έργου ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημοσίου & Ιδιωτικού Τομέα), που συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ (πρόγραμμα Jessica).

Με αφορμή την επίσκεψη, ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Κομισιόν στην Ελλάδα, Πάνος Καρβούνης, δήλωσε τα εξής: Κατά τα χρόνια της θητείας του  στην Επιτροπή Γιούνκερ, ο Πιερ Μοσκοβισί έχει επισκεφτεί πολλές φορές τη χώρα μας, δηλώνοντας την υποστήριξή του στην προσπάθεια που καταβάλλεται αλλά και συμβάλλοντας ουσιαστικά  στην πρόοδο των διαδικασιών. Βρισκόμαστε, και πάλι, σε μια κρίσιμη καμπή, λίγο πριν την ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης, για την οποία όλες οι πλευρές εργάζονται εντατικά. Την έγκαιρη επίτευξη ευρύτερης  συμφωνίας στήριξε εξαρχής και συνεχίζει αποδεδειγμένα να στηρίζει ο Επίτροπος Μοσκοβισί ώστε να βγει  η Ελλάδα οριστικά από τη κρίση, προσελκύοντας  επενδύσεις και δημιουργώντας θέσεις απασχόλησης.