Δ. Τζανακόπουλος: Θέλουμε συμφωνία επί της αρχής στο Eurogroup

ΦΩΤΟ: SOOC/ NIKO LIBERTAS

ΦΩΤΟ: SOOC/ NIKO LIBERTAS

Αισιόδοξος ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία, τουλάχιστον επί της αρχής, στο Eurogroup της Δευτέρας, εμφανίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος, σε συνέντευξή του στον ANT1, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο έκτακτης συνεδρίασης του Eurogroup μέσα στον Δεκέμβριο.

Όπως είπε ο κ. Τζανακόπουλος, υπάρχει καλό κλίμα για να υπάρξει συμφωνία και τρία ζητήματα παραμένουν ανοιχτά. Συγκεκριμένα χαρακτήρισε «αγκάθι» τα εργασιακά, ενώ σε ό,τι αφορά τα δημοσιονομικά του 2018 έκανε λόγο  για «γεφυρώσιμο» κενό, εκτιμώντας ότι μέχρι τη Δευτέρα θα έχει βρεθεί λύση. Σημείωσε ακόμη ότι υπάρχει ένα μικρό κενό στα ενεργειακά, αλλά και αυτό, όπως τόνισε, αναμένεται να γεφυρωθεί μέχρι το Eurogroup.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι η τεχνική συμφωνία σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις και το δημοσιονομικό αποτελεί τον «πυρήνα», σημειώνοντας: «Θέλουμε επί της αρχής συμφωνία για τον πρώτο αυτό πυλώνα».

Επανέλαβε ακόμη ότι δεν συζητούνται μέτρα για μετά τη λήξη του προγράμματος. «Δεν υπάρχει περίπτωση να υπογράψουμε νέο μνημόνιο», πρόσθεσε.