Πληρώνει χιλιάδες διορισμούς ο Έλληνας φορολογούμενος

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Στις 27.700 έφτασαν οι διορισμοί στο δημόσιο μεταξύ Οκτωβρίου 2015 και Οκτωβρίου 2016, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και με ετήσιο κόστος που ξεπερνά τα 150 εκατομμύρια ευρώ.

Πρόκειται για ένα πρωτοφανές πάρτι διορισμών και μάλιστα σε μνημονιακή εποχή, από την πρώτη φορά αριστερή κυβέρνηση στον τόπο μας. Οι δανειστές δεν ενδιαφέρονται για όλα αυτά, καθώς ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα επιτυγχάνεται. Αλλά ο συνδυασμός υπερφορολόγησης και συνέχισης των προσλήψεων, θα καταστήσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των ιδιωτών, δηλαδή μια κοινωνική μάστιγα. Εκατομμύρια Έλληνες έχουν ξεπεράσει το όριο της φτώχειας και οδεύουν ολοταχώς —λόγω της αβάστακτης φορολογίας— στο οικονομικό και κοινωνικό περιθώριο. Και σ’αυτό πρέπει να προσθέσουμε την επερχόμενη ασφαλιστική λαίλαπα, κυρίως, στους ελεύθερους επαγγελματίες, οπότε τα περιθώρια ανάκαμψης είναι μηδαμινά.

Όμως δεν είναι μόνο η τωρινή κυβέρνηση. Και οι προηγούμενες φόρτωσαν το δημόσιο με χιλιάδες προσλήψεις ημετέρων.

Για «παραπλάνηση» από τα ΜΜΕ κάνει λόγο το υπουργείο Οικονομίας σε ανακοίνωσή του. Ενώ το Μαξίμου κατηγορεί τη ΝΔ όσο και το “Πρώτο Θέμα” ότι “συνέχισαν, εν γνώση τους, την παραπληροφόρηση, μόνο και μόνο για να δημιουργήσουν εντυπώσεις”. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, οι διορισμοί αφορούν σε:

– Αναπληρωτές και ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς

– Πρόσληψη σχολικών καθαριστριών από τους ΟΤΑ

– Πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού

– Εποχικούς πυροσβέστες

– Επιτυχόντες του ΑΣΕΠ του 1998. Οι 27.700 δεν είναι μόνιμοι υπάλληλοι! Είναι απασχολούμενοι σε εγκεκριμένα ευρωπαϊκά προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, κατάρτισης, επιμόρφωσης ή εκπαίδευσης ανέργων, κυρίως σε δήμους, που χρηματοδοτούνται μέσω του ΕΣΠΑ ή άλλων χρηματοδοτικών εργαλείων, σύμφωνα με την εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία. Είναι ακόμα προσωρινά εργαζόμενοι στα hot spot και γενικότερα σε υπηρεσίες για πρόσφυγες και μετανάστες. Επίσης, μετακλητούς σε δήμους και περιφέρειες καθώς και μετακλητούς υπαλλήλους σε βουλευτές και υπηρεσίες της Βουλής. Το Μαξίμου λέει επίσης ότι στο γραφείο υπουργού της προηγούμενης κυβέρνησης (μόνο στον υπουργό και όχι και σε αναπληρωτή υφυπουργό, γενικούς γραμματείς, κ.λπ.) υπηρετούσαν:

Ειδικοί σύμβουλοι 14

Μετακλητοί 8

Ειδικό επιστημονικό προσωπικό 4

Δημοσιογράφοι 2

Αποσπασμένοι 14 και με

Διάθεση (από το ΚΕΛΠΝΟ) 11

Σύνολο 53 άτομα!

Από αυτά τα 53 άτομα, που υπηρετούσαν στο γραφείο του τότε υπουργού, με βάση την τότε υπάρχουσα μεθοδολογία, στη στήλη “Μετακλητοί”, του μητρώου μισθοδοτούμενων του Δημοσίου, υπήρχε υποχρέωση εμφάνισης μόνο για τους 8 μετακλητούς υπαλλήλους! Με τις ρυθμίσεις της σημερινής κυβέρνησης θα εμφανίζονταν και οι 53.

Η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» απαντά ότι η κυβέρνηση προ ημερών διόρισε και δημοσιογράφο του «Πρώτου ΘΕΜΑτος» σε δομή φιλοξενίας προσφύγων. «Βρέχει» προγράμματα διαφήμισης στην κυβέρνηση

Και με τέτοια προγράμματα διαφήμισης και προσλήψεις, για μια ακόμα φορά οι φορολογούμενοι θα πληρώσουν το τίμημα μιας, εγνωσμένα, αποτυχημένης πολιτικής.

Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών κι Ενημέρωσης εξέδωσε τρία νέα προγράμματα διαφημιστικής προβολής ύψους 1,9 εκατ. ευρώ που έρχονται να συμπληρωθούν στα παλιότερα, που παρουσιάστηκαν λίγο πριν το τέλος της προηγούμενης χρονιάς. Ειδικότερα, για το 2017, ο υπουργός Νίκος Παππάς ενέκρινε το πρόγραμμα προώθησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου ύψους 930 χιλ. ευρώ, αυτό του Δήμου Χερσονήσου στον νομό Ηρακλείου ύψους 537 χιλ. ευρώ και το αντίστοιχο της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης ΕΠ Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος που φθάνει τα 480 χιλ. ευρώ. Στόχος του Ν.Παππά είναι να δώσει στους εκπροσώπους των ΟΤΑ κι άλλες παροχές ως αντιστάθμισμα της στήριξης που πολλοί εξ αυτών παρέχουν – αν και πολλοί προέρχονται από άλλους πολιτικούς χώρους – στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ.

Από όλα τα παραπάνω φαίνεται ότι οι διορισμοί και τα ρουσφέτια δεν σταμάτησαν ούτε πρόκειται να σταματήσουν ποτέ. Και ο Έλληνας φορολογούμενος δεν πρόκειται ποτέ να σταματήσει να πληρώνει ημέτερους, «κενά» στο δημόσιο, «ανάγκη» προσλήψεων και άλλες δικαιολογίες για βόλεμα ημετέρων. Κάθε κυβέρνηση κάνει τα ίδια εδώ και χρόνια κι αυτό δεν πρόκειται να σταματήσει. Οπότε δεν πρέπει να ξεγελιόμαστε από αυτόκλητους σωτήρες που δήθεν σκοτώνονται μέσα στη Βουλή για το ποιος θα σώσει τον ελληνικό λαό. Θα διορίζουν τους δικούς τους με κάθε κυβέρνηση, θα ζουν πλουσιοπάροχα, όπως οι Έλληνες βουλευτές και συνέχεια θα πληρώνει ο ελληνικός λαός τους τεμπέληδες.