Στοχευμένοι έλεγχοι στο πλαίσιο της αντιμετώπισης εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών

kopela-astinomikos

Κατά το τελευταίο 24ωρο πραγματοποιήθηκαν αστυνομικές δράσεις στην ευρύτερη περιοχή της Ροτόντας και σε διάφορες περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος

 

Συνελήφθησαν συνολικά (8) άτομα, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν ποσότητες ψυχοτρόπων ουσιών

 

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, θέτοντας στόχο την αντιμετώπιση της παραβατικότητας, εντατικοποίησε τις δράσεις της που υλοποιούνται με τη διενέργεια συστηματικών και στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων και επιχειρήσεων με πεζές και εποχούμενες περιπολίες σε διάφορες περιοχές του Νομού Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα τη σύλληψη ατόμων που εμπλέκονται με οποιοδήποτε τρόπο στα κυκλώματα διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών.

 

Ειδικότερα, κατά το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης και Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν ελέγχους στην ευρύτερη περιοχή της Ροτόντας και σε διάφορες περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος, κατά τους οποίους συνελήφθησαν συνολικά οκτώ (8) άτομα, για παράβαση του Νόμου περί Εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλων διατάξεων.

Συγκεκριμένα, βραδινές ώρες χθες (22-01-2017), στην ευρύτερη περιοχή της Πλατείας Αγίου Γεωργίου, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. συνέλαβαν 22χρονο αλλοδαπό στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μικροδέμα κάνναβης συνολικού βάρους (16) γραμμαρίων.

 

Απογευματινές ώρες της ίδιας ημέρας, συνελήφθησαν στην ίδια περιοχή, από αστυνομικούς Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., δύο ημεδαποί, ηλικίας 23 και 25 ετών, καθώς ο μεν πρώτος, στη θέα των αστυνομικών, απέρριψε στο έδαφος ένα μικροδέμα κάνναβης βάρους (22,45) γραμμαρίων, ο δε δεύτερος, διαπιστώθηκε ότι είχε αποκρύψει σε κάδο απορριμμάτων, ένα μικροδέμα κάνναβης, βάρους (19,93) γραμμαρίων.

 

Επίσης, αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε., βραδινές ώρες χθες (22-01-2017), στην περιοχή της Καλαμαριάς, συνέλαβαν 24χρονο ημεδαπό, ο οποίος κατείχε ένα μικροδέμα ηρωίνης, βάρους (10,2) γραμμαρίων και μικροποσότητα κάνναβης.

 

Επιπλέον, στο πλαίσιο συστηματικών ελέγχων, συνελήφθησαν τέσσερα (4) ακόμη άτομα που κατείχαν μικροδέματα ψυχοτρόπων ουσιών.

 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.