Κανένας βουλευτής δεν μιλάει για τα νέα χαράτσια

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Όταν λέμε ότι οι δήθεν μάχες στη Βουλή γίνονται για να ρίξουν οι βουλευτές όλων των κομμάτων στάχτη στα μάτια του φορολογούμενου  Έλληνα, να αποπροσανατολίσουν και να παραπληροφορήσουν, δεν έχουμε άδικο. Νέο παράδειγμα, που ξεκινάει μάλιστα από σήμερα, είναι η αναπροσαρμογή σε παράβολα, τέλη, δικαστικά έξοδα, αλλά και η εφαρμογή του λεγόμενου «αναβολόσημου».

Από σήμερα λοιπόν και σύμφωνα με το νόμο 4446/2016, αναπροσαρμόζονται τα τέλη, τα παράβολα καθώς και τα δικαστικά έξοδα που επιβάλλονται στην πολιτική, διοικητική και ποινική Δικαιοσύνη. Παράλληλα, εντάσσονται προοδευτικά τα τέλη, τα παράβολα και τα δικαστικά έξοδα στην εφαρμογή του ηλεκτρονικού παραβόλου της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών. Ειδικότερα, από σήμερα θα υπάρχει παράβολο αναβολής («αναβολόσημο») από 20 έως 50 ευρώ όταν οι δικηγόροι ζητούν την αναβολή εκδίκασης των υποθέσεως τους, ανάλογα με το βαθμό του δικαστηρίου (εκτός των περιπτώσεων αποχής των δικηγόρων), ενώ παράλληλα αυξάνεται και το μεγαρόσημο.

Δεν περιμέναμε κάτι άλλο από μία κυβέρνηση που το μόνο στο οποίο δεν επέβαλε φόρο ή τέλος είναι ο αέρας που αναπνέουμε. Αλλά αντί να έχουμε κάποια αντίδραση από τους κατά τα άλλα μαχητικούς βουλευτές όλων των άλλων κομμάτων, αντίθετα έχουμε σιγή ιχθύος. Και γιατί; Γιατί και πάλι, όλες αυτές οι αναπροσαρμογές τελών και οι αυξήσεις βολεύουν και πάλι τις τράπεζες. Η κυβέρνηση φροντίζει να κάνει όλο και πιο βαρύ το κόστος του δικαστικού αγώνα των δανειοληπτών κατά των τραπεζών. Προσπαθεί να κάνει όλο και πιο δυσβάσταχτη τη δυνατότητα του δανειολήπτη να προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά των τραπεζών που τον πιέζουν ασφυκτικά, τον ληστεύουν, τον απειλούν, τον τρομοκρατούν και τον καταδυναστεύουν. Κι ενώ εδώ και μήνες δεν φέρνει προς ψήφιση το νόμο για την καθιέρωση της δωρεάν νομικής βοήθειας ανεξάρτητα από το τεκμαρτό εισόδημα, σπεύδουν να ψηφίσουν νόμους υπέρ των τραπεζών όπως ο εξωδικαστικός συμβιβασμός, η ασυλία των τραπεζικών στελεχών και τώρα αυξάνουν και τα διάφορα δικαστικά τέλη, μειώνοντας έτσι τη δυνατότητα των δανειοληπτών να προσφύγουν στη δικαιοσύνη για να προστατευτούν από τις τράπεζες και να τις αντιμετωπίσουν.

Αλλά οι 300 εθνοπατέρες μας που σφάζονται στη ποδιά μας για το ποιος θα μας σώσει, έχουν αλλού στραμμένα τα βλέμματα.