Η πολιτική ηγεσία κάνει όλα τα κέφια στους τραπεζίτες

daneioliptes

Το Προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπιο Παυλόπουλο υπουργούς της κυβέρνησης προκειμένου να ενημερώσει για την πορεία του ελληνικού τραπεζικού συστήματος. Με αφορμή τις παραπάνω συναντήσεις ο πρόεδρος του Συλλόγου Δανειοληπτών – Προστασίας Καταναλωτών Βόρειας Ελλάδας Χαράλαμπος Περβανάς δήλωσε τα εξής:
“Μετά την ίδρυση 120 ευέλικτων γραφείων υποστήριξης (τραπεζών) δανειοληπτών και αφού ιδρύθηκε και η 1η διαστημική υπηρεσία της Ελλάδος, για να βολέψουν όσους δεν έχουν βολέψει ακόμη μέχρι την ημερομηνία των εκλογών, δημοσίευσαν σειρά επαφών της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας , τους υπουργούς Οικονομίας και Δικαιοσύνης .
Ενημέρωσαν για την κατάσταση των τραπεζών και την αξιολόγηση και μιας και οι τραπεζίτες υποστηρίζουν ότι το ελληνικό banking είναι επαρκώς κεφαλαιοποιημένο γιατί φοβούνται την 4η ανακεφαλαιοποίηση που είναι έξω από την πόρτα μας, με κούρεμα των καταθέσεων.
Ο σκοπός των επαφών αυτών είναι να πιέσουν – ακόμη πιο πολύ – την πολιτική ηγεσία, που τους κάνει όλα τα κέφια, να προχωρήσει άμεσα στη νομοθέτηση του ακαταδίωκτου για τραπεζικά στελέχη και την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών .
Θα έπρεπε η πολιτική ηγεσία αλλά και οι 300 της Βουλής, μιας και θα έρθουν εκλογές και θα κατέβουν στη βάση για να ζητήσουν τη ψήφο του Έλληνα πολίτη, να αφουγκρασθούν τα πραγματικά προβλήματα που δημιούργησαν οι τραπεζίτες στο λαό”.