Συνάντηση Κουτσούμπα με τον πρόεδρο του ΤΕΕ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του ΤΕΕ Γιώργο Στασινό για τα οξυμμένα προβλήματα των μηχανικών στη χώρα μας.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ ενημέρωσε για τις παρεμβάσεις του στο υπουργείο Εργασίας προκειμένου να αντιμετωπισθεί το ζήτημα των ληξιπρόθεσμων οφειλών και των αναδρομικών εισφορών των εργαζόμενων μηχανικών.

Ο Δ. Κουτσούμπας ανέδειξε τις ευθύνες της σημερινής συγκυβέρνησης και των προηγούμενων για την επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα των μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων και ανέφερε ότι πρέπει να ανοίξει πλατιά συζήτηση για τις συνέπειες των κατευθύνσεων της ΕΕ, σε σχέση με το σύστημα ανταποδοτικότητας στο ασφαλιστικό. Επανέλαβε τις θέσεις του ΚΚΕ για κατάργηση της αντιασφαλιστικής νομοθεσίας και ιδιαίτερα του νόμου Κατρούγκαλου και την απόσυρση της εγκυκλίου που αφορά τους επιστήμονες που εργάζονται με μπλοκάκι. Τόνισε ότι αυτές οι θέσεις και ο στόχος για αποκλειστικά δημόσια καθολική κοινωνική ασφάλιση πρέπει και μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο διεκδίκησης απ’ τους συνδικαλιστικούς φορείς των μηχανικών.