ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΣΤΟ ΤΕΛ ΑΒΙΒ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Στην αδελφοποιημένη με την Θεσσαλονίκη πόλη του Τελ Αβίβ – Γιάφο στο Ισραήλ, θα μεταβεί ο Δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης,  από τις 7 έως τις 10 Φεβρουαρίου 2017, ως επικεφαλής αντιπροσωπείας στο πλαίσιο της Διπλωματίας των Πόλεων που ασκεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Στην αποστολή θα συμμετάσχουν ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρος Πέγκας, ο Δήμαρχος της Νάουσας, Νικόλαος Κουτσογιάννης, εκπρόσωποι του ΑΠΘ και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, των ξενοδόχων, των τουριστικών πρακτόρων, της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, του Thessaloniki Convention Bureau και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψης, o Γιάννης Μπουτάρης θα έχει συναντήσεις με τον ομόλογό του, Δήμαρχο του Τελ Αβίβ-Γιάφο, Ρον Χουλνταΐ, με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων και πάσης Παλαιστίνης, κ. κ. Θεόφιλο, τον Γενικό Διευθυντή του Μουσείου Ολοκαυτώματος «Yad Vashem», Γιόσι Γκεβίρ, και με την Κοινοβουλευτική Ομάδα Φιλίας Ισραήλ-Ελλάδας, ενώ θα παραστεί στην παρουσίαση της Θεσσαλονίκης, με αφορμή την 24η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού International Mediterranean Tourism Market (IMTM), από τον Αντιδήμαρχο, Σπύρο Πέγκα.

Μέγας χορηγός της αποστολής, αλλά και του συνόλου των δράσεων στο πλαίσιο της Διπλωματίας των Πόλεων 2016-2018, είναι η  Aegean Airlines.