Δ. Μάρδας: Απέτυχε η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

dimitris-mardas2

Δεν απέδωσε τη ρευστότητα που αναμενόταν η τρίτη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, υποστήριξε ο πρώην υπουργός και βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Μάρδας μιλώντας στο radio1d.gr και την εκπομπή “Εκλεκτικές Συγγένειες” με τον Ανδρέα Σταματόπουλο. Χρειάζονται προγράμματα της ΕΚΤ για να τονωθεί η ρευστότητα στην ελληνική αγορά.

Σχετικά με τη διαπραγμάτευση ο κ. Μάρδας είπε πως πρέπει να κλείσει το συντομότερο δυνατόν για να μπούμε στην ποσοτική χαλάρωση. Σχετικά με τα ενδεχόμενα μέτρα είπε πως δεν μπορεί να εκφράσει άποψη πριν δει ως σύνολο το πακέτο της συμφωνίας. Επίσης, συνέστισε να είμαστε συγκρατημένοι μέχρι να δούμε το αποτέλεσμα. Όσον αφορά την ποσοτική χαλάρωση, είπε πως είναι στο χέρι της ΕΚΤ να αλλάξει τα χρονοδιαγράμματα. Άλλωστε η ποσοτική χαλάρωση είναι απαραίτητη για να λειτουργήσει το σύστημα.

Όσον αφορά τα capital controls, ο κ. Μάρδας τόνισε πως οι επιχειρήσεις δεν έχουν κάποιο πρόβλημα, παρά μόνο για δυο, τρεις μέρες και τα capital controls δεν επιφέρουν στασιμότητα στην ελληνική οικονομία. Ο  πρώην υπουργός σημείωσε πως η μεγάλη άνοδος και ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας έγινε με capital controls.

Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός πρέπει να δυναμώσει γιατί μπορεί να βοηθήσει τους δανειολήπτες τη στιγμή που τα δικαστήρια βγάζουν αποφάσεις μετά από πολλά χρόνια. Όλα τα τεχνικά προβλήματα θα διορθωθούν και θα ωφεληθούν οι πολίτες. Ο κ. Μάρδας είπε πως υπάρχουν αρκετοί που ενώ έχουν να πληρώσουν δεν το κάνουν και αυτό πρέπει να αλλάξει. Για τα Κέντρα ενημέρωσης δανειοληπτών ο κ. Μάρδας είπε πως θα βοηθήσουν τους δανειολήπτες και το πιο πιθανό είναι να στεγάζονται στα ήδη υπάρχοντα ΚΕΠ.