Επιμένει ο Ν. Μαυραγάνης για τα πρόστιμα KOK ανάλογα με το εισόδημα

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 03 Μαρ 2017 - 11:02

Τελευταία Ενημέρωση: 10:05

mavraganis

Στις προτάσεις που έκανε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της διακομματικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για την οδική ασφάλεια αναφέρθηκε εκ νέου ο υφυπουργός Μεταφορών, Νίκος Μαυραγάνης.

Ο κ. Μαυραγάνης μιλώντας στον «Αντ1» αναφέρθηκε στην πρόταση να υπάρχει αναλογικοποίηση των προστίμων, ανάλογα με το εισόδημα του παραβάτη.

Δικαιολογώντας την πρόταση του υποστήριξε ότι διαφορετική επίδραση έχει ένα πρόστιμο 20 ευρώ σε ένα παραβάτη που το εισόδημα του είναι 10.000 ευρώ και διαφορετική σε κάποιον που το εισόδημα του είναι 40.000 ευρώ.

Κατά συνέπεια ένα «τσουχτερό» πρόστιμο θα μπορούσε να λειτουργήσει αποτρεπτικά και να συνετίσει ένα παραβάτη οδηγό. Σε κάθε περίπτωση – όπως είπε – το μέτρο δεν έχει εισπρακτικό χαρακτήρα.

Μια δεύτερη πρόταση που παρουσιάστηκε στην επιτροπή, προβλέπει την κοινωνική εργασία υποστήριξης των θυμάτων σε τροχαία.

Πρόκειται για μια «κοινωνική ποινή» όπως υποστήριξε ο υφυπουργός και αφορά περιπτώσεις που προκαλούνται τροχαία τα οποία έχουν ως αποτέλεσμα τον θάνατο ή τον τραυματισμό και για τα οποία ο παραβάτης θα υποχρεούται να συμμετέχει σε προγράμματα εξυπηρέτησης των θυμάτων του.