Όλο και πιο κοντά το 4ο μνημόνιο με 4η ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 03 Μαρ 2017 - 20:28

Τελευταία Ενημέρωση: 12:31

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Ακούγοντας κανείς τα σενάρια περί ανάπτυξης και περί εξόδου της χώρας στις αγορές μετά  το 2018 μόνο άναυδος μπορεί να μένει. Γιατί, παρά τα όσα υποστηρίζει η κυβέρνηση, μια απλή ματιά στον κόσμο γύρω μας, στη γειτονιά, στη πόλη μας, δεν υπάρχει τίποτα που να δείχνει ότι είναι πιθανή η έλευση μια έστω και μηδαμινής ανάπτυξης.

Μηχανικοί, δικηγόροι, γιατροί, επαγγελματίες γενικότερα κλείνουν τα μπλοκάκια τους, γιατί η κυβέρνηση τους τιμωρεί επειδή μπορούν ακόμα και εργάζονται. Η κυβέρνηση τιμωρεί σκληρά την εργασία και το εισόδημα. Φορολογεί υπέρμετρα, αλλά και «χαρατσώνει» ατάκτως και αδίκως όσους τολμούν να βγάλουν ένα ευρώ παραπάνω που θα τους έδινε τη δυνατότητα να ξοδέψουν σε κάτι περισσότερο από τα απολύτως απαραίτητα. Με την ανεργία στα ύψη, αρπάζει από τους έχοντες ένα ελάχιστο εισόδημα, για να δώσει σε όσους έκανε να μην έχουν καθόλου εισόδημα. Από το στόχαστρο της φοροεπιδρομικής κυβέρνησης δεν γλιτώνουν ούτε οι συνταξιούχοι. Σε λίγο καιρό, το μοναδικό που θα έχουν να ελπίζουν  οι Έλληνες, θα είναι το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης και οι όποιες κοινωνικές παροχές, υπό τη μορφή μόνο κοινωνικών τιμολογίων. Η κυβέρνηση τρέφει απέχθεια για τον ιδιωτικό τομέα. Αντίθετα, βολεύει τις στρατιές από Καρανίκες στο δημόσιο, το οποίο πληρώνουν όλοι οι Έλληνες φορολογούμενοι, είτε έχουν είτε δεν έχουν τη δυνατότητα. Με το αφορολόγητο να δέχεται νέα μείωση, όπως συμφώνησε η κυβέρνηση, όσοι συνταξιούχοι είχαν ένα φράγκο παραπάνω, θα τους το αρπάξουν κι αυτό. Η αγορά σταμάτησε να υπάρχει. Τα χιλιάδες λουκέτα και οι επιχειρήσεις που μετανάστευσαν στις γειτονικές χώρες είναι η απόδειξη. Και σε λίγο θα σταματήσουν να υπάρχουν και οι καταναλωτές. Γιατί οι έχοντες από τους οποίους αρπάζει η κυβέρνηση, δεν είναι οι πλούσιοι που βγάζουν τα εκατομμύριά τους στο εξωτερικό με τα παραθυράκια στα capital controls και εν γνώσει της Τράπεζας της Ελλάδος και του διοικητή της, Γιάννη Στουρνάρα. Οι έχοντες είναι πλέον όσοι αποτελούσαν κάποτε τη μεσαία τάξη. Αυτήν θέλει να εξαφανίσει η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Τους άλλους, τους πραγματικά πλούσιους, ούτε που τους ακουμπάει.

Έτσι δε μένει καμία άλλη εναλλακτική στον φορολογούμενο από το να αμείβεται με «μαύρα». Και δεν θα τον φορολογούν, και θα παίρνει το ΚΕΑ και θα έχει δωρεάν νοσηλεία.

Μόνο που, όσο αυξάνονται οι φτωχοί που δεν μπορούν να πληρώνουν, τόσο περισσότερα θα πρέπει να ξοδεύει η κυβέρνηση σε ΚΕΑ και άλλες κοινωνικές παροχές.

Αλλά η κυβέρνηση θέλει να μας πείσει ότι έρχεται η ανάπτυξη, έρχεται η έξοδος στις αγορές, έρχεται η Δευτέρα Παρουσία. Έχασαν τ’ αυγά και τα πασχάλια και στο μοναδικό που ξέρουν. Την προπαγάνδα και τα ψέματα. Μιλάνε για αναπτυξιακό μείγμα πολιτικής στην οικονομία με αντισταθμιστικά μέτρα. Κι αυτό τη στιγμή που ξανάρχονται οι θεσμοί με νέες απαιτήσεις για νέα μέτρα. Και τάζουν πράγματα που θα ισχύσουν μετά το 2019. Δηλαδή όταν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν θα είναι καν κυβέρνηση. Αυτό κι αν είναι υποθήκευση του μέλλοντος των πολιτών. Τίποτε δεν άκουσαν για τις ζημιές στις επιχειρήσεις από τους νέους φόρους καυσίμων, από αυξήσεις στον ΦΠΑ και σε διάφορα τέλη που κυκλοφορούν ήδη σαν φαντάσματα στην οικονομία το 2017 και 2018. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μιλάνε για κάποια αντισταθμιστικά του 2019! Πότε όμως; Όταν πια δεν θα έχει να πληρώσει μισθούς και συντάξεις, δεν θα έχει βγει το πρόγραμμα και αναγκαστικά θα πάμε σε τέταρτο μνημόνιο και τέταρτη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με κούρεμα καταθέσεων όλων ανεξαιρέτως των καταθετών που τους είπαν τα παραθυράκια στα capital controls για να βγάλουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό; Όταν θα ενεργοποιηθούν όλοι οι κόφτες και όλες οι συμφωνίες με νέο χαράτσι σε μισθούς, συντάξεις και αφορολόγητο για να καλύψουν τα 3,6 δις ευρώ μέτρα που υπέγραψαν προκαταβολικά;

Οδεύουμε μαθηματικά για τέταρτο μνημόνιο και τέταρτη ανακεφαλαιοποίηση, που οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τα υπέγραψαν ήδη για μετά το 2019. Και μετά έχουν το θράσος να μας μιλάνε για ανάπτυξη και να κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό που έχει περάσει και συνεχίζει να περνάει τα πάνδεινα.