ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΕΣΒΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 04 Μαρ 2017 - 01:42

Τελευταία Ενημέρωση: 12:46

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Εθιμοτυπική συνάντηση με τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Goeffrey Pyatt, είχε ο Δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, σήμερα, Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017, στο Δημαρχείο επιβεβαιώνοντας την από κοινού πρόθεση ενίσχυσης των ήδη καλών σχέσεων των δυο πλευρών.

Ο Δήμαρχος εξέφρασε την επιθυμία του για επιτάχυνση των διαδικασιών σύστασης του Μουσείου Ολοκαυτώματος Ελλάδας, επισημαίνοντας ότι, στόχος είναι η ανάδειξη της ιστορίας της πόλης αλλά και η διάχυση του μηνύματος «ποτέ ξανά». Παράλληλα, σημείωσε ότι το Ολοκαύτωμα αποτελεί γεγονός εξαιρετικής βαρύτητας για τη Θεσσαλονίκη, καθώς εξαιτίας του αφανίστηκε μεγάλο τμήμα του πληθυσμού της.

Όσον αφορά στο προσφυγικό ζήτημα, ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον κ. Pyatt γύρω από το πρόγραμμα REACT που υλοποιεί ο Δήμος σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τονίζοντας ότι πάγια θέση του ιδίου και της Διοίκησης, είναι ότι ανεξάρτητα από την καταγωγή τους, όλοι οι πρόσφυγες έχουν ανάγκη στήριξης.

Από την πλευρά του, ο Goeffrey Pyatt, επαίνεσε τον Γιάννη Μπουτάρη για την ουσιαστική συμβολή του στη θετική εικόνα της πόλης και την εξωστρέφεια που της έχει προσδώσει. Ο ίδιος σημείωσε ότι επιθυμεί να κάνει γνωστή τη Θεσσαλονίκη ως πύλη εισόδου της Βαλκανικής, ενώ έκανε γνωστή την πρόθεσή του να συνεισφέρουν οι ΗΠΑ με τεχνογνωσία στο Μουσείο Ολοκαυτώματος.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν η Γενική Πρόξενος των ΗΠΑ στην Θεσσαλονίκη, Rebecca Fong και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, Καλυψώ Γούλα.