Ο άνθρωπος που βρήκε νεκρό τον Χίτλερ περιγράφει τις τελευταίες στιγμές του δικτάτορα

hitler

Τις τελευταίες στιγμές του Αδόλφου Χίτλερ, στοιχεία για την σχέση του με την ερωμένη του, Εύα Μπράουν, αλλά και την αλήθεια πίσω από την προσπάθεια για σύναψη ειρήνης με την Αγγλία που έκανε ο Ρούντολφ Ες, κατά την διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, αποκαλύπτονται στο βιβλίο του προσωπικού σωματοφύλακα του ανθρώπου που αιματοκύλησε τον πλανήτη.

Ο Rochus Misch, έγραψε το βιβλίο  «Η τελευταία μαρτυρία του Χίτλερ» αποκαλύπτει άγνωστες -μέχρι τώρα- πτυχές της ζωής του ανθρώπου που έσυρε ολόκληρο τον κόσμο στον παρανοϊκό του πόλεμο.

Στις 30 Απριλίου του 1945, ο Rochus Misch (που πέθανε το 2013 στο Βερολίνο, σε ηλικία 96 ετών) βρισκόταν σε ένα κρησφύγετο του Χίτλερ, όταν έλαβε ένα μήνυμα από τον στρατάρχη του Γ’ Ράιχ, Βίλχελμ Κάιτελ.

Έλεγε ότι απέτυχε να διασπάσει το «τείχος» της Σοβιετικής Ένωσης στο Βερολίνο και πως το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου ήταν ταυτόχρονα πολύ κοντά και αναπόφευκτο.

«Λίγο αργότερα, ο Misch άκουσε τον Χίτλερ να μιλάει σιγά στο επιφανές μέλος των Ναζί, Μάρτιν Μπόρμαν, αλλά και σε άλλους. Κοίταξε και είδε τον Χίτλερ να μπαίνει σε ένα δωμάτιο, ενώ η Εύα, πλέον κυρία Χίτλερ, τον ακολούθησε», αναφέρει ο εκδότης.

«Είδε τον Ότο Γκιούνσε, τον υπασπιστή του Φύρερ, να κλείνει την πόρτα πίσω από το νεόνυμφο ζευγάρι. Ο Γκιούνσε είπε στον Misch ότι το αφεντικό δεν ήθελε να τον ενοχλήσουν. Ο Χίτλερ αντάλλαξε μια χειραψία με τον Γκιούνσε και του είπε πως όλοι οι στρατιώτες είχαν επελευθερωθεί από τον όρκο της πίστης τους. Ο Χίτλερ είχε ήδη πει στον υπασπιστή του πως δεν ήθελε να κακοποιηθεί δημόσια, όπως είχε ήδη γίνει με το πτώμα του Μουσολίνι και πως ήθελε να το κάψουν. Αυτό είχε ήδη κανονιστεί από τον Γκιούνσε και έναν άνθρωπο των SS. Όλοι στο κρησφύγετο περίμεναν νευρικά. Τότε, επικράτησε μια αναταραχή. Η πόρτα του δωματίου άνοιξε και ο Misch κοίταξε μέσα», συμπληρώνει ακόμη ο εκδότης.

«Το βλέμμα μου έπεσε πρώτα στην Εύα. Καθόταν με τα πόδια τεντωμένα και το κεφάλι της έγερνε προς τον Χίτλερ. Τα παπούτσια της ήταν κάτω από τον καναπέ. Δίπλα της… ο νεκρός Χίτλερ. Τα μάτια του ήταν ανοιχτά, σα να κοιτούσαν, το κεφάλι του έπεφτε ελαφρώς προς τα μπροστά», αναφέρει ο ίδιος ο  Misch.

Από την στενή του επαφή με τον ηγέτη των Ναζί, ο Misch μπορούσε να παρατηρεί πολλά πράγματα και θεωρούσε πως ο Χίτλερ και η Εύα Μπράουν ήταν εραστές πολύ πριν αυτό γίνει γνωστό και επίσημα.

«Για παράδειγμα, την Εύα σύστηναν στο προσωπικό και τους επισκέπτες ως η οικονόμος του σπιτιού, ωστόσο το δωμάτιό της και αυτό του Χίτλερ είχαν κρυφές πόρτες που επικοινωνούσαν. Πολύ γρήγορα, ο καθένας είχε σχηματίσει την δική του άποψη για τη σχέση του», αναφέρει ο σωματοφύλακας του δικτάτορα.

Ο εκδότης του βιβλίου τονίζει ακόμη πως ένα βράδυ, ο Misch είδε την Εύα με ένα “αραχνοΰφαντο νυχτικό” στον ξενώνα, ενώ πήγαινε για να παραδώσει κάποια δέματα στον Φύρερ. Η Εύα έβαλε το δάχτυλο στο στόμα της, σα να του έλεγε να μην πει τίποτα.

«Ο Misch βγήκε σχεδόν τρέχοντας από το δωμάτιο, όντας σίγουρος πως θα απομακρυνθεί από την φρουρά του Χίτλερ (ή κάτι… χειρότερο!) όμως η Εύα, όπως αποδείχθηκε, δεν είπε τίποτα για το περιστατικό στον δικτάτορα”, λέει ο εκδότης, ο οποίος ακόμη τονίζει πως ο Misch άκουσε τόσο την Εύα Μπράουν, όσο και την Μάγδα Γκαίμπελς να δηλώνουν αποφασιστικά πως θα πεθάνουν μαζί με τους αξιοσέβαστους συζύγους τους».

Ο σωματοφύλακας ακόμη επιβεβαιώνει πως ο Ρούντολφ Ες δεν είχε την άδεια του Χίτλερ για να μεταβεί στην Αγγλία και να διαπραγματευτεί τους όρους της παράδοσης της Γερμανίας.

«Ο Χίτλερ ήταν έξω φρενών, επαναλαμβάνοντας ακούραστα στον εαυτό του: “Γιατί μου το έκανε αυτό”; Όποιος γνώριζε για το ταξίδι του Ες στην Αγγλίας συνελήφθη και στάλθηκε στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Ζάξενχαουζεν», λέει ο εκδότης για αυτή την… τρομακτική εμπειρία του σωματοφύλακα ο οποίος ήταν παρών την στιγμή που ο Χίτλερ έμαθε τα συγκεκριμένα νέα από τον υπασπιστή του Ες, τον Karl-Heinz Pintsch.